Achillespees Pijn

Heeft u pijn in uw achillespees en ervaart u stijfheid, vooral bij het opstaan uit bed of als u een tijdje heeft gezeten? Dan kan het zijn dat de achillespees is overbelast. De pijn ontstaat vaak geleidelijk – dus niet plotseling. Vaak wordt deze beschreven als een ‘zeurende pijn’ of ‘trekkende pijn’ in omgeving van de achillespees. Achillespeesklachten komen vaak voor, vooral bij sporters.

Altijd een stap verder.

Oorzaak Achillespees Pijn

Pijn in de achillespees kan ontstaan door een verkeerde looptechniek, verkeerde schoenen of een afwijkende stand van de voet. De achillespees bestaat uit twee spieren die aansluiten aan de achterzijde van de hiel. Soms krijgt deze wel 3 tot 5 keer ons eigen lichaamsgewicht te verduren. De pees draagt met name bij aan een normaal looppatroon of een goede wandelgang, maar zorgt er ook voor dat we exlosieve bewegingen kunnen uitvoeren, zoals springen.

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Soorten Achillespees Pijn

De achillespees kan om verschillende redenen pijnlijk zijn. Voor specifieke informatie, bekijkt u:

Of bekijk het totale klachtenoverzicht.

Behandeling Achillespees Pijn

Als u niets doet aan pijn in uw achillespees, kan de pijn alleen maar toenemen. Zorg er daarom voor dat u uw sportschema aanpast, andere schoenen gaat dragen die steviger zijn en zorg dat u wat rust neemt, bijvoorbeeld door minder te wandelen of te staan. Mochten de klachten niet verminderen, dan kunt u altijd een afspraak maken bij de podotherapeut. De podotherapeut zal samen met u op zoek gaan naar een passende oplossing. Denk hierbij aan podotherapeutische zolen, gericht schoenadvies of een sportschema. Dit kan altijd in samenwerking met de fysiotherapeut of een manuele therapeut.

Podotherapeut Voetencentrum Wender

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: