Kalknagel Behandeling

Een kalknagel is een aandoening waarbij een schimmelinfectie in de nagel is ontstaan. Hierbij is de nagel vaak wit of geel verkleurd, verdikt, bobbelig of brokkelig. Soms laat de nagel geheel of gedeeltelijk los. De juiste benaming voor een kalknagel is schimmelnagel of mycosenagel. De benaming ‘kalknagel’ is in de volksmond ontstaan en is eigenlijk onjuist.

Altijd een stap verder.

Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels, heeft meestal een prima afweer tegen schimmels. Schimmelinfecties ontstaan vooral in slecht groeiende nagels, in vochtige nagels en in beschadigde nagels. Besmetting ontstaat door dezelfde schimmelsoort (dermatofyten) die ook voetschimmel veroorzaakt.

Wilt u uw nagels laten laseren?

Hoe vaak komt het voor?

In Nederland heeft naar schatting ongeveer 13% van de bevolking last van schimmelnagels. Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op het krijgen van schimmelnagels. De kans op een schimmelinfectie in de nagel wordt groter naarmate men ouder wordt.

Laserbehandeling op de behandelbank

Locaties voor een laserbehandeling

Voetencentrum Wender biedt lasertherapie tegen schimmelnagels aan in verschillende plaatsen. U kunt een afspraak maken voor een laserbehandeling op de volgende locaties:

Kies een locatie voor meer informatie.

Hoe werkt lasertherapie?

Voetencentrum Wender maakt gebruik van lasertherapie bij schimmelnagels. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een fijne laserstraal die het midden van de schimmelkolonie op het nagelbed bereikt. De energie van de laserstraal wordt door de schimmel opgenomen en omgezet in warmte. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De celstructuur van de schimmel raakt bij een temperatuur van 45 graden permanent beschadigd, waardoor de schimmel afsterft en uitbreiding van de infectie effectief wordt stopgezet. Deze warmte is voelbaar waarbij aan het einde van de behandeling een pijnprikkel te ervaren is.

Resultaat van de laserbehandeling

Teennagels groeien met een snelheid van één millimeter per maand. Dit betekent dat er enige tijd nodig is (12 tot 13 maanden) tot de nagel er weer helemaal gezond uit ziet. De ND YAG is de enige laser waarbij wetenschappelijk is onderbouwd dat deze resultaat levert. Bovendien treden hierbij geen bijwerkingen op. Er zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen elke behandeling zit een interval van 6 weken.

Laserbehandeling Kalknagels

Hoe effectief is lasertherapie bij schimmelnagels?

Klinische studies tonen aan dat de laserbehandeling bij meer dan 50% tot 75% van de patiënten een aanhoudende verbetering geeft. Als nagels slecht groeien zijn de resultaten minder goed. Het gaat hierbij met name om oudere mensen, mensen met vaatlijden of mensen met diabetes.

Wat zijn de kosten van de laserbehandeling?

Bekijk onze tarievenlijst om te zien wat de kosten zijn voor de laserbehandeling bij schimmelnagels. In veel gevallen wordt podotherapie grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Bekijk het vergoedingenoverzicht

Wilt u uw nagels laten laseren?

Anderen bekeken ook:

 • Steunzolen

  Steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Ze vervangen het voetbed dat standaard in uw schoenen zit.

  Lees meer
 • Slippers Op Maat

  Een op maat gemaakte slipper, sandaal of huisschoen is de oplossing om altijd en overal uw zooltherapie voort te zetten.

  Lees meer
 • Wratten Behandelen

  De podotherapeut behandelt voetwratten met behulp van monochloorazijnzuur.

  Lees meer
 • Orthese Tenen

  Een orthese wordt gebruikt om wrijving tussen de tenen of tussen de schoen en de tenen te verminderen of weg te nemen.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Een nagelbeugel wordt vaak gebruikt om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen.

  Lees meer
 • Schoenadvies

  Uw schoenen kunnen de veroorzaker zijn van uw voetklachten, zonder dat u dat direct in de gaten heeft.

  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: