Schimmelnagel laten laseren

Kalknagel en schimmelnagel behandeling

Kalknagel en schimmelnagel behandeling

Heeft u last van kalknagels, dan laat u uw voeten misschien niet graag zien. Voor de behandeling van kalknagels kunt u bij ons terecht voor lasertherapie. De juiste benaming voor een kalknagel is schimmelnagel of mycosenagel. De benaming ‘kalknagel’ is in de volksmond ontstaan en is eigenlijk onjuist.

Kalknagel behandeling

Wat is een schimmelnagel?

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Hierbij is de nagel vaak wit of geel verkleurd, verdikt, hobbelig of brokkelig. Soms laat de nagel geheel of gedeeltelijk los. Schimmelinfecties ontstaan vooral in slecht groeiende nagels, in vochtige nagels en in beschadigde nagels. Schimmelnagels zijn besmettelijk, waardoor overdracht van de infectie op andere nagels gemakkelijk plaatsvindt.

Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels, heeft meestal een prima afweer tegen schimmels. Schimmelinfecties ontstaan vooral in slecht groeiende nagels, in vochtige nagels en in beschadigde nagels. Besmetting ontstaat door dezelfde schimmelsoort (dermatofyten) die ook voetschimmel veroorzaakt. In Nederland heeft naar schatting ongeveer 13% van de bevolking last van schimmelnagels. Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op het krijgen van schimmelnagels. De kans op een schimmelinfectie in de nagel wordt groter naarmate men ouder wordt.

Schimmelnagel laten laseren
Schimmelnagel laserbehandeling thumbnail

Schimmelnagel laten laseren

Voetencentrum Wender maakt gebruik van lasertherapie bij schimmelnagels. Lasertherapie is een welkome toevoeging aan de opties om schimmelnagels te bestrijden. De therapie behoort tot de nieuwste behandelingen tegen schimmelnagels. Bovendien is het een veilige optie, omdat er geen bijwerkingen optreden. Bij veel mensen speelt dit mee in de keuze voor lasertherapie.

Bij het laseren van schimmelnagels wordt gebruik gemaakt van een fijne laserstraal die het midden van de schimmelkolonie op het nagelbed bereikt. De energie van de laserstraal wordt door de schimmel opgenomen en omgezet in warmte. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De celstructuur van de schimmel raakt bij een temperatuur van 45 graden permanent beschadigd, waardoor de schimmel afsterft en uitbreiding van de infectie effectief wordt stopgezet. Deze warmte is voelbaar waarbij aan het einde van de behandeling een pijnprikkel te ervaren is.

Resultaat van de laserbehandeling
Resultaat behandeling schimmelnagel met laser

Resultaat van de laserbehandeling

Klinische studies tonen aan dat de laserbehandeling bij meer dan 50% tot 75% van de mensen een aanhoudende verbetering geeft. Als nagels slecht groeien zijn de resultaten minder goed. Het gaat hierbij met name om oudere mensen, mensen met vaatlijden of mensen met diabetes. Teennagels groeien met een snelheid van één millimeter per maand. Dit betekent dat er enige tijd nodig is (12 tot 13 maanden) tot de nagel er weer helemaal gezond uit ziet. Er zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen elke behandeling zit een interval van 6 weken.

Locaties om nagels te laten laseren

Locaties om nagels te laten laseren

Voetencentrum Wender biedt lasertherapie tegen schimmelnagels aan in verschillende plaatsen. U kunt een afspraak maken voor een laserbehandeling op de volgende locaties:

  • Hengelo: op dit moment hebben we een patiëntenstop voor het laserspreekuur in Hengelo.
  • Vlaardingen
Wat zijn de kosten van de laserbehandeling?

Wat zijn de kosten van de laserbehandeling?

Bekijk onze tarievenlijst om te zien wat de kosten zijn voor de laserbehandeling bij schimmelnagels. Het is mogelijk dat de behandeling wordt vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Bekijk de tarieven

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook