Schoenadvies bij de podotherapeut

Schoenadvies

Schoenadvies

Heeft u last van pijnlijke voeten? Dan is het belangrijk dat u op de juiste schoenen loopt. Er zijn veel verschillende voetproblemen, die allen vragen om een bijpassende schoen. Soms zijn de schoenen die u draagt de veroorzaker van uw voetklachten, zonder dat u dat direct in de gaten heeft. De podotherapeut helpt u daarom bij het kiezen van de juiste schoen.

Schoenen voor pijnlijke voeten

Welke schoen passend is bij uw klachten, is afhankelijk van veel verschillende factoren. Daarbij kunt u denken aan de vorm van uw voeten, de manier waarop u loopt, in welke situatie u de schoenen draagt, uw gewicht, enzovoort. Zonder een onderzoek naar de aard van uw klachten is het daarom moeilijk om een schoen aan te wijzen die uw klachten zal verminderen of verhelpen. Wanneer een specifiek klachtenbeeld uit het onderzoek naar voren komt, kan daarbij een geschikte schoen worden geadviseerd.

Bekijk het totale overzicht

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Schoenadvies van de podotherapeut
Schoenen beoordelen podotherapeut

Schoenadvies van de podotherapeut

Een schoenadvies wordt altijd gegeven, omdat de schoenen waarop u loopt van grote invloed zijn op een juiste beweging van uw voeten. De podotherapeut onderzoekt de schoenen waarop u dagelijks loopt. Hierbij wordt bijvoorbeeld gelet op de manier waarop de schoenen gesleten zijn en of er voldoende ruimte is voor uw tenen. Zo kunnen bijvoorbeeld pijnlijke drukplekken, eeltvorming en likdoorns wijzen op te krappe schoenen. Tijdens het onderzoek wordt duidelijk welke schoenen voor uw klachten het meest geschikt zijn.

Schoenen met aanpassing
Wat zijn goede schoenen podotherapie

Schoenen met aanpassing

In sommige gevallen is het nodig om een kleine aanpassing aan uw schoenen te doen. Dit kan betekenen dat de podotherapeut de schoenen ruimer maakt, met behulp van een knobbeltang. De podotherapeut kan u ook verwijzen naar een comfortschoenenzaak, waar u met een specifiek schoenadvies terecht kunt. Onze podotherapeuten werken samen met verschillende gespecialiseerde schoenenzaken.

Als blijkt dat uw voeten niet goed passen in confectieschoenen, kan de stap naar een orthopedisch schoenmaker nodig zijn. Hiermee hebben onze podotherapeuten altijd een directe lijn. De orthopedisch schoenmaker voorziet u van aangepaste schoenen of volledig op maat gemaakte schoenen. Zo is er voor ieder voetprobleem altijd een passend schoenadvies.

Kosten van een schoenadvies

Kosten van een schoenadvies

Bekijk onze tarievenlijst om te zien wat de kosten zijn voor een behandeling van de podotherapeut. Het schoenadvies maakt hier altijd onderdeel van uit. In veel gevallen wordt podotherapie grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.

Bekijk de vergoedingen

Heeft u schoenadvies nodig?
Anderen bekeken ook