Taping

De podotherapeut kan ervoor kiezen om gebruik te maken van (medical) taping. Taping kan gebruikt worden om verkeerde bewegingen minder goed mogelijk te maken, maar ook om spieren en pezen te ontlasten op specifieke plaatsen in de voeten of benen. (Medical) Taping kan op veel verschillende manieren worden toegepast. De techniek wordt ook in de fysiotherapie veel gebruikt.

Wilt u een afspraak maken?

Hoe wordt de tape aangebracht?

(Medical) Taping kan worden toegepast door de tape op een specifieke manier aan te brengen op de huid, zodat de tape de juiste spieren en pezen ontlast. Soms wordt tape strak om een gewricht of een groot gedeelte van uw voet aangebracht, om een bepaalde beweging te voorkomen. Hoe de taping wordt aangebracht is verschillend per klacht.

Taping bij hielspoor

In sommige gevallen wordt bij een fasciitis plantaris, in de volksmond ‘hielspoor’ genoemd, gebruik gemaakt van taping. Bij hielspoor is er sprake van een overbelasting van de peesplaat onder de voet. Een correcte taping van de voet kan deze peesplaat ontlasten, waardoor de pijn direct verlicht wordt. Dit is vaak een tijdelijke oplossing. Het is belangrijk dat u de juiste schoenen draagt en in sommige gevallen worden ook podotherapeutische zolen en/of fysiotherapie geadviseerd.

Kosten van taping

Bekijk onze tarievenlijst om te zien wat de kosten zijn voor een behandeling met behulp van taping. In veel gevallen wordt podotherapie grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico.

Annelieke

Regioleider / Podotherapeut

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: