Altijd een stap verder.

Blog

Handige tips, informatie en onze projecten. In onze blogs delen we alles wat met voeten te maken heeft.

Nieuwe locatie in Hilversum

Sinds kort bevindt de podotherapeut van Voetencentrum Wender zich ook in Hilversum, namelijk in Gezondheidscentrum Kerkelanden.

Lees meer

Achillespeesklachten tijdens het hardlopen

Een veelvoorkomende klacht bij hardlopers is pijn in de achillespees, wat is hiervan de oorzaak en hoe zijn achillespeesklachten te behandelen?

Lees meer

Tenenlopen bij kinderen

Merkt u op dat uw kind vaak op zijn/haar tenen loopt? Tenenlopen komt regelmatig voor en kan meerdere oorzaken hebben.

Lees meer

In de zomer op slippers lopen: verstandig?

Met het extreem warme weer van de afgelopen periode is het heerlijk om op slippers te lopen, maar hoe blij zijn uw voeten hier mee?

Lees meer

Kinderschoenen: waar moet u op letten?

Bij het kopen van schoenen voor uw kind moet u op een aantal schoeneigenschappen letten. In deze blog vertellen we u wat belangrijk is bij het kiezen van de goede schoen en waar u op moet letten.

Lees meer

Hightech Voetenlab

Voetencentrum Wender initieert en exploiteert een Hightech Voetenlab binnen Medisch Centrum de Kievit in Hengelo. Het Hightech Voetenlab in Medisch Centrum de Kievit wordt afgestemd op de behoeften van kennisinstellingen, bedrijven en andere gebruikers om de Nederlandse voetzorg te verbeteren.

Lees meer

Schoenen Adviessysteem

In de afgelopen periode zijn Veerle en Thomas van de opleiding Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente bezig geweest met het opzetten van een schoenen adviessysteem bij Voetencentrum Wender.

Lees meer

Therapietrouw bij mensen met diabetes

Voetencentrum Wender, Universiteit Twente en Voetmax Orthopedie onderzoeken of het mogelijk is om door een vernieuwde zorgaanpak in combinatie met motiverende gespreksvoering te zorgen dat diabetespatiënten hun orthopedische schoenen meer gaan dragen.

Lees meer

Jaarverslag 2019

Wij zijn trots dat we ons Jaarverslag 2019 met u kunnen delen. We geven u inzicht in de afgeronde projecten van 2019 en blikken vooruit naar 2020. We wensen u veel plezier bij het lezen van dit Jaarverslag.

Lees meer

Mijn kind heeft hielpijn, wat kan ik hieraan doen?

Klaagt uw kind met regelmaat over pijn bij de hiel tijdens of na het bewegen? Er bestaat een kans dat uw kind Morbus Sever heeft, oftewel, hielpijn bij kinderen. De kinderpodotherapeut kan de klachten verminderen door diverse behandelmogelijkheden.

Lees meer

Hardlopen tijdens de coronacrisis, een goed idee?

Tijdens de coronacrisis zijn teamsporten zoals handbal, voetbal en hockey niet meer mogelijk. Voor veel mensen is dit de ideale periode om het hardlopen op te pakken. Maar is dit wel zo verstandig?

Lees meer

Heb ik een beenlengteverschil en wat zijn de oorzaken van een beenlengteverschil?

Veel mensen hebben (vaak zonder het zelf te weten) een beenlengteverschil. Vaak is dit verschil minimaal, maar brengt dit toch pijnlijke klachten met zich mee. Wat zijn de symptomen en wat zijn de oorzaken?

Lees meer

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

In de praktijk blijkt dat het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog bij weinig mensen bekend is. Een veelgehoorde vraag in ons vakgebied is dan ook: ‘Zit er een verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?’ Het antwoord is: ja.

Lees meer

Bloemetje voor ouderen en personeel in de zorg

In deze bizarre tijden vinden we het belangrijk om onze collega’s in de zorg een hart onder de riem te steken. Daarom hebben wij de afgelopen week 980 bossen tulpen verspreid onder het personeel en de bewoners van zorginstellingen.

Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: