Aangepaste voetbalschoenen

Voetbalschoenen moeten goed omsluiten en toch veel comfort bieden. Echter gaat dit regelmatig fout. Veel voetballers ondervinden problemen qua pasvorm en ontwikkelen daardoor voetproblemen of pijnklachten in de knieën, heupen of de onderrug. Het aanpassen van voetbalschoenen kan helpen de klachten tegen te gaan of te voorkomen.

Altijd een stap verder.

Welke voetbalschoen past bij mij?

Welke voetbalschoenen het best passen is per persoon en per voet verschillend. De ene persoon heeft brede voetbalschoenen nodig, terwijl de ander juist smalle voetbalschoenen nodig heeft. Wij begrijpen dat het moeilijk is om een voetbalschoen op de juiste manier en onder de juiste omstandigheden in een winkel te passen. Onze sportpodotherapeuten zijn gespecialiseerd in het geven van individueel voetbalschoenadvies. Ze geven advies in modellen, types en ze kunnen voetbalschoenen op veel vlakken aanpassen wanneer de standaardschoen net niet optimaal zit. Dit kan uiteenlopen van een op maat gemaakte inlegzool voor in de voetbalschoen, die bijvoorbeeld net wat extra demping of steun geeft, tot een verandering van de noppenstructuur voor een betere drukverdeling.

Wist je dat sportpodotherapie vaak wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering? Bekijk hier het overzicht om te zien of jouw verzekering sportpodotherapie vergoedt.

podotherapeut die een voetbalschoen buigt

Sportpodotherapeut Tim vertelt

“Het aanpassen van voetbalschoenen op recreatief- en topsportniveau doen we al een aantal jaar. Het doel is dat de mensen die bij ons komen (weer) zonder blessures kunnen sporten. Pijn in de voeten tijdens een wedstrijd of training kan echt een belemmering zijn. Dat weten mijn collega’s en ik niet alleen door de mensen die we in ons spreekuur zien, maar ook uit eigen ervaring; we zijn zelf ook regelmatig op het voetbalveld te vinden.”

Aangepast zool in een voetbalschoen

Vind een podotherapeut bij jou in de buurt

Veelvoorkomende aanpassingen aan voetbalschoenen

Het aanpassen van voetbalschoenen komt vaak voor. Enkele voorbeelden van aanpassingen zijn:

 • Het aanmeten van op maat gemaakte 3D sportzolen voor in de voetbalschoen;
 • Het verhogen van de hak van een voetbalschoen. Dit wordt vaak gedaan bij peesblessures of beenlengteverschillen;
 • De ruimte in de schoen vergroten voor een betere pasvorm;
 • Het vervormen van de schoen voor het wegnemen van drukpunten;
 • Het aanpassen van het contrefort (hielkap). Dit gebeurt vaak wanneer er drukplekken op de hiel zijn;
 • Verstevigen van voetbalschoenen door middel van plaatsing van carbon;
 • Bijwerken van de noppen onder de schoen voor bijvoorbeeld een betere drukverdeling en stand van de voet.

Tijdens een consult zal onze sportpodotherapeut samen met jou bespreken waar de meest ideale oplossing ligt, om te zorgen dat je zoveel mogelijk blessurevrije uren kunt voetballen.

Heb je last van klachten in je voeten tijdens of na het voetballen? Maak een afspraak bij een van onze sportpodotherapeuten.

Afspraak maken
Zooltjes in een voetbalschoen

Vergoeding sportpodotherapie

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat daarom niet ten koste van je eigen risico. Kijk in ons vergoedingenoverzicht om te zien of jouw zorgverzekeraar steunzolen vergoedt.
Bekijk ons vergoedingenoverzicht

Anderen bekeken ook:

 • Vacature podotherapeut Leiden

  Het verhaal van Laura

  Laura is podotherapeut en regioleider in de regio Leiden. Met trots vertelt ze hoe ze bij ons het realiseren van haar ambities combineert met een flinke dosis gezelligheid.
  Lees meer
 • podotherapeut in amstelveen

  Opening de Kievit Amstelveen

  Op 16 mei 2022 hebben we de deuren van ons nieuwe medisch centrum ‘De Kievit’ aan de Maalderij 35 in Amstelveen geopend. Lees meer!
  Lees meer
 • Tim op vliegveld naar Tanzania

  Tim in Tanzenia

  Onlangs is diabetespodotherapeut Tim in Tanzania geweest. Lees meer over zijn avontuur.
  Lees meer
 • Podotherapeut Eindhoven

  Voetencentrum Wender nu ook in Eindhoven

  De podotherapeut van Voetencentrum Wender bevindt zich nu ook in Eindhoven, in het Philips Stadion.
  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: