Datagedreven zorg video podotherapie

Datagedreven voetzorg

Datagedreven voetzorg

Slim samenwerken met Big Data

Op dit moment is er een grote revolutie gaande; het digitale tijdperk. Een tal van data van over de hele wereld wordt opgeslagen, verstuurd en verzameld. Deze data groeit exponentieel en wordt ook wel Big Data genoemd. Ook jij maakt dagelijks gebruik van data. Van het bijhouden van het aantal stappen per dag, het meten van je hartslag via een horloge, het bijhouden van je energieverbruik tot een videodeurbel. Er zijn zelfs al veel apps die aan de hand van verzamelde data voorspellingen doen. Denk aan de verkeersapps die helpen om files te omzeilen of de aanbevelingen van films en series op Netflix aan de hand van je kijkgedrag.

Datagedreven voetzorg
Datagedreven voetzorg

Video: Datagedreven zorg

Meer weten? Bekijk dan de video, waarin we uitleggen wat deze data voor de voetzorg kan betekenen.

Belang van Big Data voor podotherapie

Er worden over de hele wereld tal van onderzoeken gedaan om meer te weten te komen over het menselijk lichaam. Welke factoren hebben invloed op het ontstaan en onderhouden van klachten en hoe kunnen we deze dan het beste behandelen of zelfs voorkomen? Ook wordt er veel onderzoek gedaan naar (preventieve) voetzorg bij onderliggende ziektebeelden zoals reuma en diabetes.

Daarnaast verzamelen we binnen onze bedrijven ook enorm veel data. Door het analyseren van deze grote hoeveelheid aan informatie kunnen we tot nieuwe inzichten en verbanden komen. Waarom zouden we daar dan binnen de podotherapie ook geen gebruik van maken? Intern zijn we druk bezig om te kijken hoe we hier op een goede manier op kunnen inspelen. Hoe kunnen wij zorgen dat deze gegevens ons helpen in het leveren van de beste kwaliteit zorg voor onze patiënten? Hier liggen veel kansen en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van behandelaren bij het vaststellen van de klacht. Of net zoals Netflix adviseert welke serie je leuk zal vinden, aanbevelingen doen welke behandeling mogelijk het beste zal zijn voor de patiënt.

Vind een locatie bij u in de buurt.

Anderen bekeken ook