Doorstart Penders Voetzorg en OIM Voetzorg

Op 6 maart 2023 zijn OIM Voetzorg en Penders Voetzorg in staat van faillissement verklaard. Maar er is al snel goed nieuws: een doorstart is gerealiseerd. Penders Voetzorg en OIM Voetzorg treden toe tot de Scharenborg Groep.

Altijd een stap verder.

Update (1 mei 2023) – OIM Voetzorg heet nu Kievit Orthopedie

Per 1 mei 2023 is de naam OIM Voetzorg veranderd naar Kievit Orthopedie. Lees meer op de website.

Penders Voetzorg en OIM Voetzorg blijven bestaan

“Vanaf het moment van faillissement is alle prioriteit uitgegaan naar het voortzetten van de zorg voor onze patiënten”, vertelt operationeel directeur Pascal van der Burgt. “Daarbij moest snel geschakeld worden, omdat veel mensen noodzakelijke zorg van ons ontvangen. We zijn verheugd om zo snel al bekend te kunnen maken dat het is gelukt om een doorstart te realiseren, door het aantrekken van de Scharenborg Groep als nieuwe eigenaar van beide bedrijven. Mede door het snelle en adequate optreden van curator Peter Brouns is het ons gelukt om binnen afzienbare tijd een oplossing voor onze patiënten en medewerkers te vinden.”

De doorstart betekent dat zowel Penders Voetzorg als OIM Voetzorg blijven bestaan en hun dagelijkse praktijkvoering vanaf 3 april verwachten voort te zetten. Een grote groep medewerkers gaat mee in de doorstart. Beide bedrijven zijn aanbieder van podotherapeutische- en orthopedische dienstverlening en voorzieningen. Penders is vooral actief in het zuiden, OIM Voetzorg verspreid door heel Nederland.

Van der Burgt: “Voor onze patiënten betekent dit dat we ernaar streven om alle afspraken die al gepland stonden door te laten gaan. Zoveel als mogelijk met dezelfde behandelaar, op dezelfde locatie, zoals ze gewend zijn. Als het niet lukt om die reeds geplande afspraken door te laten gaan, dan nemen wij contact op met deze mensen. De mensen waarvan de afspraak in de afgelopen periode is komen te vervallen kunnen contact opnemen, zodat wij direct een nieuwe afspraak met hen kunnen plannen. Daarnaast zijn er mensen die wachten op een product. De huidige situatie heeft geleid tot een vertraging, maar we starten onze dienstverlening weer op vanaf 20 maart. Vanaf die datum heeft het onze grootste aandacht om het product waarop mensen wachten zo snel mogelijk te leveren.”

De Scharenborg Groep is een groep bedrijven die allemaal actief zijn binnen de voetzorg. Enkele voorbeelden hiervan zijn Hallux, PLT Products, Voetencentrum Wender, Voetmax en Wittepoel. Meer informatie over Scharenborg kunt u vinden op de website Scharenborggroep.nl.

De bedrijven in deze groep hebben een gezamenlijke visie op totale voetzorg. “Dat is voet- en beweegzorg, waarbij er voor iedereen een passende oplossing geboden kan worden. Hierbij focussen wij ons op een lichte oplossing waar mogelijk, maar ook zwaar waar nodig”, aldus Directeur Zorg Bas Meijer. “Of de oplossing nou zit in podotherapie, orthopedie of een multidisciplinaire samenwerking. Wij geloven erin dat iedereen die het nodig heeft, het recht heeft om de best mogelijke zorg te ontvangen. Met behulp van de nieuwste technologie bieden wij de optimale oplossing, geschoeid op een wetenschappelijke leest en door data gedreven. Samen met Penders en OIM Voetzorg gaan we vol enthousiasme verder vorm geven aan deze missie.”

Een belangrijke kanttekening is dat OIM bestaat uit verschillende bedrijfstakken, waarbij alleen OIM Voetzorg failliet is verklaard en onderdeel wordt van de Scharenborg Groep. De overige bedrijfstakken Techniek en Compressiezorg van OIM blijven onveranderd actief.

Bent u onder behandeling bij Penders of OIM Voetzorg of heeft u op een andere manier een relatie met deze bedrijven? Dan kunt u voor vragen contact opnemen door te bellen naar Penders Voetzorg via 0475 – 49 39 00 of door te bellen naar OIM Voetzorg via 088 – 454 77 87. Daarnaast is er een overzicht van de meest gestelde vragen beschikbaar gesteld op pendersvoetzorg.nl. Deze volgt ook zo snel mogelijk voor oimvoetzorg.nl.

Penders Voetzorg en OIM Voetzorg

Wij zijn aangesloten bij: