Nieuw Sportlab in Helvoirt

Onlangs hebben wij binnen Gezondheidscentrum Helvoirt een praktijklocatie geopend waar wij sporters analyseren en behandelen in een compleet vernieuwd Sportlab. Het is de tweede locatie in Nederland waar wij het Qualisys Bewegingsanalysesysteem hebben geïnstalleerd.

Altijd een stap verder.

Uitgebreid systeem biedt mogelijkheden

Voordat een behandeltraject in gang wordt gezet voert de podotherapeut altijd een uitgebreid onderzoek uit naar het mogelijke ontstaan van klachten tijdens het sporten. Daarbij is het wetenschappelijke 3D bewegingsanalysesysteem voor behandelaars van onschatbare waarde. Met behulp van infraroodcamera’s en highspeedvideocamera’s wordt tot op de millimeter nauwkeurig een driedimensionale opname van het beweegpatroon gemaakt van de sporter. Hieruit volgt een rapport dat informatie geeft over het geheel functioneren en bewegen van het lichaam. Aan de hand van deze uitkomsten volgt een individueel advies.

300 Frames per seconde

Kevin vertelt: “Dit is, naast onze locatie in Hengelo, de tweede plek in Nederland waar dit systeem staat in de reguliere praktijk. Het is een grote toevoeging aan het bewegingsonderzoek bij sporters. De camera’s registreren 300 frames per seconde. De uitkomsten van een analyse kunnen goed gebruikt worden om eventuele behandeltrajecten en trainingsadviezen te geven. We werken veel samen met fysiotherapeuten. Ook zij maken gebruik van de informatie uit het systeem op deze locatie, om bijvoorbeeld passende trainingsprogramma’s op te stellen.”

Voor wie is de analyse in het Sportlab bedoeld?

Het spreekuur met een analyse in het sportlab in Helvoirt is toegankelijk voor alle sporters. We behandelen jonge en oude sporters en geven advies aan zowel topsporters, als amateursporters. We behandelen klachten die voortkomen bij zowel buiten- als indoorsporten, zoals hockey, volleybal en voetbal. Het sportspreekuur is bedoeld voor sporters met klachten, sporters die klachten willen voorkomen of sporters die meer uit zichzelf willen halen.

Wilt u een afspraak maken?

Adres Sportlab Helvoirt

Het Sportlab is te vinden in Gezondheidscentrum Helvoirt, aan de Broekwal 64.

Meer over deze locatie

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: