Opening de Kievit Amstelveen

We hebben goed nieuws voor inwoners van Amstelveen en omstreken. Op 16 mei 2022 openen we de deuren van ons nieuwe medisch centrum ‘De Kievit’ aan de Maalderij 35 in Amstelveen. Met de opening van het nieuwe medisch centrum kunnen we voor steeds meer mensen dé oplossing zijn voor problemen bij het bewegen. Het nieuwe pand telt vijf behandelkamers en verschillende samenwerkende partijen. In het hart van De Kievit is een nieuw Qualisys Sportlab te vinden, waarmee we een mooie aanvulling hopen te doen op het zorgaanbod in de regio. Een nieuwe stap, waar we dan ook trots op zijn.

Altijd een stap verder.

Wat is de Kievit?

De Kievit is de naam waaronder we met onze partners onder één dak totale voetzorg aanbieden. Voor ieder voet gerelateerd probleem is altijd een oplossing. Er zijn naast Amstelveen ook vestigingen van de Kievit te vinden in Hengelo, Enschede, Almelo en Leiden.

Eén adres voor alle voet gerelateerde problemen

Onder het dak van de nieuwe Kievit in Amstelveen zijn Voetencentrum Wender, Voetmax Orthopedie, Wittepoel en Nova Reva gevestigd. Dat betekent dat u terecht kunt voor podotherapie, maar ook voor orthopedische schoenen. Daarnaast is er een spreekuur van de revalidatiearts van Nova Reva. We werken erg nauw met elkaar samen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat tijdens een bezoek aan de podotherapeut, de orthopedisch schoentechnicus even meekijkt als het nodig is. De samenwerking tussen de partijen is wat De Kievit uniek maakt. We vinden het belangrijk dat er één adres is waar u met al uw voet gerelateerde problemen terecht kunt. Dat scheelt in veel gevallen lange wachttijden en vertraagde communicatie.

podotherapeut in amstelveen

Uitgebreide bewegingsanalyse

Een centraal onderdeel van het nieuwe medisch centrum in Amstelveen is het Qualisys Sportlab. Het lab is in het hart van De Kievit geïnstalleerd. De opstelling bestaat uit een systeem waarmee met behulp van markertracking, 9 infrarood camera’s en 2 highspeed-camera’s 3D bewegingen in millimeters nauwkeurig worden vastgelegd. Dit systeem wordt binnen de praktijk gebruikt om sporters te voorzien van onderbouwd advies en zo prestaties te verhogen en blessures te voorkomen. Verschillende professionele sportteams en topsporters hebben al mogen profiteren van de voordelen van onze analysesystemen, maar het systeem is ook zeer geschikt voor de beginnende sporter. Het lab wordt ook gebruikt bij de analyse van bewegingen van kinderen.

Het is de vierde locatie in Nederland waar het mogelijk is om analyses op dit niveau te uit voeren. Onze sportlabs zijn ook te vinden in Hengelo, Helvoirt en Rotterdam.

Bewegingsanalyse Helvoirt Brabant

Wilt u een afspraak bij de Kievit maken?

Adres de Kievit Amstelveen

U kunt de Kievit Amstelveen vinden aan de Maalderij 35.

Meer over deze locatie

Anderen bekeken ook:

 • Vacature podotherapeut Leiden

  Het verhaal van Laura

  Laura is podotherapeut en regioleider in de regio Leiden. Met trots vertelt ze hoe ze bij ons het realiseren van haar ambities combineert met een flinke dosis gezelligheid.
  Lees meer
 • Zwarte slippers

  Slippers in de zomer

  Met het warme weer is het heerlijk om op slippers te lopen, maar hoe blij zijn uw voeten hier mee?
  Lees meer
 • Hightech Voetenlab

  Achillespeesklachten tijdens het hardlopen

  Een veelvoorkomende klacht bij hardlopers is pijn in de achillespees, maar wat kunt u er tegen doen?
  Lees meer
 • Tenenlopen bij kinderen

  Tenenlopen bij kinderen

  Merkt u op dat uw kind vaak op zijn/haar tenen loopt? Tenenlopen komt regelmatig voor en kan meerdere oorzaken hebben.
  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: