Pedicurecongres Knap Staaltje Orthopedie - Een groot succes!

Jaarlijks organiseren wij verschillende kennisevenementen, waaronder een webinar voor pedicures. Dit jaar stond het onderwerp ‘Knap Staaltje Orthopedie’ op het programma. Op donderdag 10 november was het webinar te volgen voor de aangemelde pedicures. 

Altijd een stap verder.

Productie van het webinar

Verschillende afdelingen hebben samengewerkt om het webinar tot een groot succes te maken. Naast een goed inhoudelijk programma, werd een unieke huisstijl speciaal voor het webinar ontwikkeld en werden voor de deelnemers goodybags samengesteld en verstuurd. Ook de technische kant is volledig in eigen beheer uitgevoerd, van aanmelding tot uitzending. Wij zijn trots op het feit dat we dit als collega’s met elkaar neer kunnen zetten en daarmee een groot publiek kunnen bereiken met onze kennis. 

Multidisciplinaire samenwerking en unieke operatiebeelden

Onder begeleiding van tafelvoorzitter Dorien vond het webinar plaats. Ze leidde de gesprekken aan tafel in goede banen en behandelde ingestuurde chatvragen van deelnemers. Het programma bestond uit verschillende interne- en externe sprekers. Vanuit ieder specialisme werd de rol besproken met betrekking tot standsafwijkingen aan de voeten. Laura vertelde vanuit haar rol als podotherapeut, Paul Dekker vanuit zijn rol als revalidatiearts, Wilbert van Laar vanuit zijn rol als orthopeed en Iris vanuit haar rol als orthopedisch schoentechnoloog. Eén van de hoogtepunten was de vertoning van operatiebeelden van de orthopeed. Daarop werd dan ook enthousiast gereageerd. 

De multidisciplinaire samenwerking binnen de verschillende specialismen is iets wat alle sprekers benadrukten. De brug tussen de 1e lijn en 2de lijn zorg is erg belangrijk om de juiste zorg te leveren voor de patiënt.

Impressie pedicurewebinar Wender

Pedicures beoordelen het webinar met een 8.7 

Met een gemiddelde beoordeling van 8.7 en ruim 900 aanmeldingen kijken we terug op een zeer geslaagde editie. Zomaar een aantal reacties die we ontvingen vanuit de pedicures: “Leerzaam, een webinar waar een goede opbouw in zat” en “Fijn de kennis nieuw leven in te blazen!”.

Accreditatie 

De accreditatie bestond uit 1 punt in het domein ‘Reuma’, 1 punt in ‘Overige voetzorg’ en 1 punt in ‘Omgevingsbewust handelen’. Daarnaast kunnen de aangemelde pedicures het webinar altijd op een later moment terugkijken.

Pedicurecongres Voetencentrum Wender
Samenwerking met Voetencentrum Wender 

Heeft u een pedicurepraktijk en heeft u interesse in een samenwerking? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan het onderstaande formulier in. We komen graag met u in contact.