Mijn kind heeft hielpijn, wat kan ik hieraan doen?

Klaagt uw kind met regelmaat over pijn bij de hiel tijdens of na het bewegen? Er bestaat een kans dat uw kind Morbus Sever heeft, oftewel, hielpijn bij kinderen. De (kinder)podotherapeut kan deze pijnklachten doen verminderen door verschillende behandelingen, zoals het aanmeten van podotherapeutische zolen of het adviseren van rekoefeningen.

Kinderpodotherapeut

Wat is Morbus Sever?

Morbus Sever is een veelvoorkomende voetklacht bij kinderen. Doorgaans komt deze klacht voor bij kinderen in de grootste groeifase, vaak tussen de 8 en 13 jaar. Morbus Sever komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. De aanwezigheid van andere voetafwijkingen, zoals platvoeten of een holle voet kunnen het ontstaan bij Morbus Sever versterken.

Hoe ontstaat Morbus Sever?

In deze groeifase moet het hielbeen in verschillende richtingen groeien. Hierdoor raakt de buitenste laag van het hielbeen bij belasting geïrriteerd. De pijn kan aan een of aan beide voeten voelbaar zijn. Morbus Sever komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes.

Kinderpodotherapeut

Hoe herken ik Morbus Sever bij mijn kind?

De symptomen van Morbus Sever lijken erg op die van hielspoor bij volwassenen. Er is pijn te voelen aan de achterzijde en/of onderzijde van het hielbeen, tijdens en na het sporten, spelen of lopen. De pijn is stekend of zeurend en trekt vaak weg bij rust. Soms is ook een lichte zwelling te zien.

Hoe is Morbus Sever te behandelen?

In de meeste gevallen is Morbus Sever het best te bestrijden met rust. Uiteindelijk gaan de klachten vanzelf over. Is dit niet het geval, dan kan de kinderpodotherapeut de klachten behandelen met bijvoorbeeld een zooltherapie, taping of een schoenadvies. Daarnaast geeft de kinderpodotherapeut rekoefeningen die de pijnklachten kunnen doen verminderen.

Herkent u bovenstaande bij uw zoon of dochter? Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in of bel naar 088 – 454 77 00.

Zolen afdek kiezen

Wij zijn aangesloten bij: