Pijnlijke voeten tijdens en na een festival

Na een hele dag dansen, lopen en staan kun je niet wachten om even te gaan zitten en je schoenen uit te doen om de pijn in je voeten te verlichten. Pijnlijke voeten na een festival, of vaak al tijdens het festival, kunnen erg vervelend zijn. Maar hoe ontstaat het en wat kun je eraan doen?

Altijd een stap verder.

Hoe ontstaan pijnlijke voeten op een festival?

Wanneer je de hele dag danst, loopt en staat worden je voeten langdurig belast. Draag je niet de juiste schoenen, dan krijgen je voeten niet de ondersteuning die ze nodig hebben. Festivals vinden vaak plaats in de warme maanden. Door het warme weer kunnen je voeten opzwellen. Daardoor kan extra wrijving ontstaan tussen je schoen en je voet. Daarnaast is de belasting voor je voeten hoog op een festival: lang staan, dansen en veel lopen. Dit kan leiden tot vervelende klachten in je voeten of benen. Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid in de voeten en benen, een brandend gevoel onder de voet, blaren of een gevoelloos gevoel in de tenen.

Pijnlijke voeten op een festival

Wat kun je eraan doen?

De schoenen die je draagt, de stand van je voeten en je looppatroon beïnvloeden vaak je klachten. Je hebt bijvoorbeeld te weinig (of juist teveel) ruimte of te weinig steun vanuit je schoenen. Zorg ervoor dat je schoenen kiest die geschikt zijn om de hele dag intensief op te bewegen. Pak tussendoor je rust. Ga af en toe even zitten en geef je voeten en benen ook even de tijd om te rusten.

Voetbed op maat

Een combinatie van de juiste schoenen met steunzolen op maat kan in veel gevallen verlichting geven. De podotherapeut kan je daarbij helpen. Steunzolen zorgen ervoor dat je voeten op een andere manier ondersteund en belast worden. Hiermee wordt de drukverdeling onder de voeten aangepast, waarmee je de kans op pijnlijke drukpunten en andere voet gerelateerde klachten verkleint.
De podotherapeut kijkt naast de aanleiding van de klachten ook of de schoenen die je draagt geschikt zijn en kan je hierin een goed advies geven.

Lees meer over steunzolen op maat
Steunzolen op maat

Ik heb vaker last van mijn voeten

Heb je vaker last van je voeten, bijvoorbeeld door een pijnlijke likdoorn? Of heb je andere voetklachten die vaker optreden? Dan is het een aanrader om een afspraak te maken bij de podotherapeut. Soms kan een hele simpele behandeling er al voor zorgen dat je per direct minder pijn hebt, bijvoorbeeld in het geval van een likdoorn.

Bekijk een overzicht met voetklachten Vergoeding podotherapie bekijken

Anderen bekeken ook:

 • Vacature podotherapeut Leiden

  Het verhaal van Laura

  Laura is podotherapeut en regioleider in de regio Leiden. Met trots vertelt ze hoe ze bij ons het realiseren van haar ambities combineert met een flinke dosis gezelligheid.
  Lees meer
 • podotherapeut in amstelveen

  Opening de Kievit Amstelveen

  Op 16 mei 2022 hebben we de deuren van ons nieuwe medisch centrum ‘De Kievit’ aan de Maalderij 35 in Amstelveen geopend. Lees meer!
  Lees meer
 • Tim op vliegveld naar Tanzania

  Tim in Tanzenia

  Onlangs is diabetespodotherapeut Tim in Tanzania geweest. Lees meer over zijn avontuur.
  Lees meer
 • Podotherapeut Eindhoven

  Voetencentrum Wender nu ook in Eindhoven

  De podotherapeut van Voetencentrum Wender bevindt zich nu ook in Eindhoven, in het Philips Stadion.
  Lees meer