Altijd een stap verder.

Onderzoek naar Schoenen Adviessysteem

Universiteit Twente – Studenten Biomedische Technologie

In de afgelopen periode zijn Veerle en Thomas van de opleiding Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente bezig geweest met het opzetten van een schoenen adviessysteem bij Voetencentrum Wender. Zij hebben beiden 10 weken onderzoek gedaan naar de ontwikkeling en optimalisatie van het adviessysteem. Het eindproduct dat zij hebben opgeleverd is een adviessysteem dat op basis van voetafmetingen een schoen voor een patiënt adviseert. Het schoenen adviessysteem is een project waarvoor Veerle en Thomas de opstart- en eerste optimalisatiefase hebben verzorgd.

Schoenen adviessysteem

Uitvoering

Veerle heeft de start van het onderzoek uitgevoerd door mee te kijken met de huidige manier van aanmeten in de praktijk bij podotherapeuten en orthopedische schoentechnici. Hieruit kwamen een aantal belangrijke voetafmetingen naar voren die als basis voor het adviessysteem dienden. Aan de hand van deze afmetingen is in Excel een concept meetsysteem opgesteld. Deze is vervolgens in de praktijk getest bij een schoenenspeciaalzaak. De voeten zijn opgemeten en de fitting van de gepaste schoenen werd geëvalueerd. De resultaten van deze praktijktest zijn gebruikt om het systeem te verbeteren. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een adviessysteem dat op basis van een aantal voetafmetingen een passend schoentype adviseert. Het systeem heeft op dit moment de mogelijkheid om een schoenadvies op maat te genereren. Daarnaast is het mogelijk om vanuit het systeem adviezen te krijgen over hoe de leest moet worden aangepast om de schoen passend te krijgen.

Toekomst

Vanaf september zal dit onderzoek vervolgd worden, het systeem wordt dan getest op zijn accuraatheid en nog verder geoptimaliseerd. Volg jij een relevante studie en lijkt het je leuk om je bijdrage te leveren aan dit onderzoek? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@podotherapeut.nl

Schoenadvies