In de zomer op slippers lopen: verstandig?

Aan het eind van de zomer zien we in onze praktijk veel mensen met pijn in de hiel, achillespees of kuiten. Het dragen van verkeerd schoeisel is een van de grootste oorzaken van voetklachten. Zo ook het dragen van slappe slippers. Het grootste nadeel van slippers is het feit dat een hielaansluiting mist, waardoor stabiliteit ontbreekt. Een slipper zit niet aan de voet vast, waardoor de voet veel moeite moet doen om de slipper bij zich te houden. U gaat dan onbewust ‘klauwen’ met uw tenen en spant telkens uw voetspieren aan, dat kan zorgen voor overbelastingsblessures.

Slippers in de zomer

Tips

Wilt u toch slippers dragen in de zomer? Wij raden u aan om rekening te houden met de volgende punten:

  • Een goed sluitend bandje over de wreef, het liefst verstelbaar;
  • Een dikke, stugge zool, hoe makkelijker u hem kunt dubbelvouwen, hoe slechter de slipper;
  • Een goede pasvorm, uw voet mag niet aan de voor-, zij- of achterkant over de rand komen.

De perfecte oplossing is het aanmeten van op maat gemaakte FITS slippers. Deze slippers zijn volledig op maat gemaakt met een op uw voeten afgestemd voetbed, waardoor uw voeten meer steun krijgen dan in andere slippers.

Work-out

Het dragen van slippers is niet meteen slecht, wanneer u even op slippers loopt kan dit worden gezien als een soort work-out voor uw voet. Overdrijf het alleen niet, want dan zorgt de ‘voeten work-out’ voor meer na- dan voordelen.

Conclusie

Kortom, u kunt in de zomer best even op uw slippers lopen, maar doe dit niet de hele dag. U zult er in eerste instantie nog niet veel van merken, maar op langere termijn kan dit verschillende (voet)klachten met zich meebrengen. Wilt u toch veel op uw slippers kunnen lopen? Laat dan FITS slippers aanmeten door de podotherapeut bij u in de buurt.

FITS Slippers op maat

Wij zijn aangesloten bij: