Stein wint Young Investigators Award!

Op dinsdag 28 juni 2022 was onze biomedisch technoloog Stein Exterkate aanwezig bij de 19e editie van het Congres Diabetische Voet, georganiseerd door ZGT. Hier gaf hij als ‘young investigator’ een presentatie over de gemeten draagtijd van orthopedische schoenen.

Young Investigators Award

Dit jaar werd voor het eerst de Young Investigators Award uitgereikt op het congres. De jury heeft drie young investigators genomineerd en vervolgens werd middels een publieksstemming de winnaar bepaald. Uit een serie van presentaties door jonge onderzoekers die zich bezighouden met de diabetische voetzorg werd Stein met zijn presentatie over de GGH studie uitgeroepen tot de winnaar van de Young Investigators Award.

winnar young investigators award

GGH studie

Voor diabetespatiënten is het dragen van juist en passend schoeisel enorm belangrijk. Uit eerder onderzoek blijkt dat te weinig mensen met diabetes hun orthopedische schoenen voldoende dragen. Deze lage therapietrouw leidt onder meer tot onnodige complicaties bij patiënten en daaraan gekoppeld hoge zorgkosten. Om deze redenen onderzoeken Voetencentrum Wender, Universiteit Twente en Voetmax Orthopedie in een randomized controlled trial (RCT) of het mogelijk is om met motiverende gespreksvoering te zorgen dat diabetespatiënten hun orthopedische schoenen meer gaan dragen.

Lees meer over de GGH studie Lees het wetenschappelijke artikel

Anderen bekeken ook:

 • podotherapeut die een voetbalschoen buigt

  Aangepaste voetbalschoenen

  Veel voetballers ondervinden problemen qua pasvorm en ontwikkelen daardoor voetproblemen of pijnklachten. Aangepaste voetbalschoenen kunnen helpen bij herstel en bij de preventie van klachten.
  Lees meer
 • podotherapeut in amstelveen

  Opening de Kievit Amstelveen

  Op 16 mei 2022 hebben we de deuren van ons nieuwe medisch centrum ‘De Kievit’ aan de Maalderij 35 in Amstelveen geopend. Lees meer!
  Lees meer
 • Tim op vliegveld naar Tanzania

  Tim in Tanzenia

  Onlangs is diabetespodotherapeut Tim in Tanzania geweest. Lees meer over zijn avontuur.
  Lees meer
 • Pijnlijke voeten op een festival

  Pijnlijke voeten na een festival

  Pijnlijke voeten na een festival - of vaak al tijdens het festival - kunnen erg vervelend zijn. Maar hoe ontstaat het en wat kun je eraan doen?
  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: