Trotse partner van Heracles Almelo

Presteren op topniveau betekent dat alle details ertoe doen. Al jarenlang hecht Heracles Almelo veel waarde aan de kwaliteit van bewegen en de club besloot daarom te investeren in een uitgebreide bewegingsanalyse. De analyses vonden plaats tijdens de jaarlijkse medisch keuring voor de complete selectie bij Voetencentrum Wender in Hengelo, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Altijd een stap verder.

Sportpodotherapeut Tim vertelt

“Door spelers met regelmaat te zien houden we goed grip op de voortgang van een speler. De kwaliteit van bewegen kan van invloed zijn op het ontwikkelen van veel chronisch letsel. Het is mooi dat we met onze kennis en apparatuur op verschillende manieren een bijdrage kunnen leveren aan het fit houden en revalideren van spelers. Er is in de gehele sporttak, vooral op het allerhoogste niveau, een duidelijk stijgende trend zichtbaar in de behoefte aan begeleiding in optimaal schoeisel en informatie over het totaal bewegen van de sporter. We zien daardoor steeds vaker topsporters binnen ons sportmedisch centrum.”

Podotherapeut geeft advies over klachten tijdens de wintersport

Wat is sportpodotherapie?

De oorzaak van een blessure bij sporters kan vele oorzaken hebben. De schoenen, de ondergrond en de hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. De serieuze sporter heeft baat bij een goed onderzoek, om vervolgens een onderbouwd schoenadvies en doeltreffende therapie te ontvangen. We hebben daarom onderzoek gedaan naar betrouwbare systemen waarmee wij deze service kunnen verlenen. Heeft u sportgerelateerde klachten, dan kunt u vertrouwen op de kennis van onze sportpodotherapeuten en ons bewegingsanalysesysteem.

Lees meer over Sportpodotherapie

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: