Voetklachten bij de wintersport? Maak kennis met ons Wintersportspreekuur!

De winter staat weer voor de deur, de wintersporters gaan weer de piste af. Tijdens of na de wintersport komt het regelmatig voor dat mensen klachten ervaren aan de voeten en benen. We hebben bij Voetencentrum Wender een passie voor wintersport en willen daarom graag wat betekenen voor mensen die er niet optimaal van kunnen genieten. Speciaal voor mensen met klachten tijdens de wintersport hebben we het Wintersportspreekuur geopend.

Altijd een stap verder.

Wat is het Wintersportspreekuur?

Tijdens het spreekuur worden uw ski- of snowboardschoenen uitgebreid bekeken en waar nodig aangepast. Een aanpassing kan in de vorm van zooltjes voor in de skischoenen of snowboardschoenen, het verwarmen van de schoenen of het plaatsen van vilt. In veel gevallen gaat het om drukpunten in de schoen. De schoen drukt dan bijvoorbeeld op een zenuw, waardoor een doof gevoel in de tenen kan ontstaan. Sommige mensen geven ook aan het gevoel te hebben dat de ‘sok dubbel zit’. Een kleine aanpassing kan een heel groot verschil maken tijdens uw wintersportvakantie.

Lees meer over wintersportklachten

Tips van de podotherapeut

De juiste skischoenen of snowboardschoenen zijn heel belangrijk voor een comfortabele wintersport. Hieronder een aantal tips waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste schoenen:

 • U kunt uw ski- of snowboardschoenen over het algemeen wat kleiner kopen dan normaal. Test het door te zakken door uw knieën met de schoenen aan. De tenen mogen dan geen contact maken met de voorkant van uw schoen. Uw voeten hoeven niet af te rollen, dus is er wat minder ruimte nodig.
 • Niet te los: er mag geen speling zijn rondom de voet. Dit zorgt voor verminderde controle tijdens het sturen.
 • Extra ondersteuning: de standaard zolen in de ski- of snowboardschoenen geven vaak niet voldoende steun. Een podotherapeutische steunzool kan dat stukje extra ondersteuning in de voetboog bieden om de druk die ontstaat in bijvoorbeeld de bochten op te vangen. Het maakt het minder belastend en u staat stabieler.

Afspraak maken?

Heeft u interesse in het wintersportspreekuur? Vul dan het afspraakformulier voor dit spreekuur in of bel 088-454 77 00 en vraag naar het wintersportspreekuur. Goed om te weten: het speciale spreekuur vindt op dit moment alleen plaats in De Kievit in Hengelo, Overijssel.

Anderen bekeken ook:

 • Steunzolen

  Steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Ze vervangen het voetbed dat standaard in uw schoenen zit.

  Lees meer
 • Vergoedingen

  Bekijk hier of uw verzekeraar (een deel van) de kosten vergoedt.

  Lees meer
 • Wat is podotherapie

  Podotherapie is een (para)medisch vakgebied waarbinnen de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam.

  Lees meer
 • Sportpodotherapie

  Onze sportpodotherapeuten helpen u om weer blessurevrij te kunnen sporten.

  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: