Dagboek van Tim in Tanzania

Diabetespodotherapeut Tim is van 2 tot 12 maart in Tanzania. In het kader van het project ‘Hart voor Tanzania’ verzorgt hij samen met een team scholingen aan zorgverleners van het KCMC (Kilimanjaro Christian Medical Centre). Op het gebied van de diabetische voet en de preventie daarvan zal Tim zijn theoretische en waar mogelijk praktische input leveren. Hieronder leest u het dagboek van Tim over zijn reis.

Altijd een stap verder.

Dagboek van Tim

2 maart 2022

Op naar Tanzania!

Vandaag is de grote dag aangebroken. Samen met een groep zorgverleners vertrek ik vandaag naar Tanzania. Er staat ons een lange vlucht van 8,5 uur naar Kilimanjaro International Airport te wachten.
2 maart 2022

Verblijf

We zijn aangekomen bij het KCMC. We verblijven op het terrein van het ziekenhuis, tegenover de eerste hulp.
3 maart 2022

Uitzicht

De eerste ochtend werden we wakker met orgelmuziek en gezang van een koor van het kapelletje op het terrein, erg bijzonder! En kijk dit uitzicht!
3 maart 2022

Kennismaking

Vanochtend hebben we een kennismakingsrondje door het ziekenhuis gehad. We hebben kennisgemaakt met een aantal zorgverleners, specialisten en de directeur van het KCMC. Daarnaast gaf de directeur van het KCMC ons een rondleiding langs de bouw van de nieuwe klinieken.
4 maart 2022

Toekomstplannen

Tot nu toe zijn we vooral bezig met het maken van plannen voor de toekomst. Zo komt er in juni een delegatie terug om te starten met de bouw van het cardiovasculaire centrum en zijn we aan het brainstormen over een meerdaags congres over de diabetische voet in 2023.
5 maart 2022

Scholing

Ik heb vandaag op een scholing over chirurgische interventies bij eindstadium nierfalen gesproken. Na veel gesprekken met de zorgverleners hier merken we dat er behoefte is aan basale kennis binnen verschillende specialismen.
5 maart 2022

Lunch

Er wordt goed voor ons gezorgd! Vandaag hebben we samen met een groep zorgverleners geluncht onder een boom.
6 maart 2022

Safari

We hebben vandaag een safari gemaakt door het Mkomazi National Park. Supervet en erg indrukwekkend!
7 maart 2022

Donatie

We hebben vandaag een geschonken ambulance en ander medisch apparatuur gerepareerd. Bovendien hebben we vandaag een hoop donaties kunnen doen. We hebben stethoscopen, steriele pakken, doktersjassen, OK klompen, oefenmateriaal en nog veel meer kunnen schenken aan het KCMC.
8 maart 2022

Scholing

Er worden dagelijks scholingen georganiseerd. Deze bestaan vaak uit een theorie en een praktijk onderdeel. Vandaag werden de verpleegkundigen opgedeeld in groepjes voor een scholing met een simulatie van een perfusie (hart-long machine).
8 maart 2022

Ontspanning

Natuurlijk is er naast het harde werken ook tijd voor een heerlijk lokaal biertje.
9 maart 2022

Diabeteskliniek

Vandaag hielpen we mee in de diabeteskliniek. Er werd helaas weinig aandacht besteed aan het voetonderzoek. Kleine wondjes op een grote teen zorgen al snel voor een amputatie van het onderbeen. Een man zit nu werkloos thuis terwijl hij eerst docent was. Helaas is er nog geen goede zorg voor deze mensen, laat staan preventieve zorg. Een hoop te verbeteren dus nog. Op deze foto zie je onze thoraxchirurg die les geeft tijdens een practicum.

Wij zijn aangesloten bij: