Het is de Week van Zorg en Welzijn. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Als Voetencentrum Wender gebruiken wij deze gelegenheid om u een kijkje te geven in onze praktijk.

Vandaag aan het woord: Annelieke. Zij vertelt over haar ervaringen in het vak podotherapie en over haar werkzaamheden in Veenendaal.

Waar ligt jouw specialiteit?

“Ik vind het erg leuk om met sporters te werken. Ik volg op dit moment de opleiding tot sportpodotherapeut. Sporters zijn over het algemeen erg gemotiveerd om iets te doen aan hun pijnklachten en dat vind ik leuk. Daarnaast vind ik het een uitdaging om mensen met een combinatie van problemen te helpen. In die complexe gevallen moet ik de literatuur er soms weer even op naslaan en dit houdt mij scherp.”

 

Kun je iets vertellen over de wijk waarin je werkt en de patiënten die je daar ziet?

“Ik werk onder andere in onze praktijk in Veenendaal, bij Schmidt Medica. Schmidt Medica biedt steunkousen aan in hun winkel in het winkelcentrum. Onze praktijk bevindt zich in deze winkel en dat maakt dat mensen letterlijk binnen komen lopen. Ik zie op deze locatie vooral ouderen, omdat zij vaak in de winkel komen om steunkousen aan te laten meten, maar iedereen is welkom!

Ik heb gemerkt dat mensen in Veenendaal hun gezondheid over het algemeen echt belangrijk vinden. Ze zijn erg gemotiveerd om gezond te blijven. Dit zie ik terug in de kennis die veel van mijn patiënten al hebben over mogelijke behandelingen.”

 

Wat was voor jou een leuk of bijzonder moment in de praktijk?

“Ik kan me een patiënt herinneren die liever niet naar haar voeten liet kijken, maar ze gaf wel aan problemen te hebben. Ik heb haar gerust kunnen stellen door alleen even te kijken, zonder direct iets te doen. De doorbloeding bleek erg slecht. Uiteindelijk heb ik haar in samenwerking met de huisarts kunnen begeleiden om het vaatprobleem onder controle te krijgen. Het gaat nu goed met haar.

Ik ben altijd bereid om goed naar mensen te luisteren. Soms kun je een klacht niet direct oplossen, maar kun je er wel voor de patiënt zijn. Ik hoor vaak dat mensen het al heel fijn vinden dat ik een luisterend oor aan ze bied.”

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: