Het is de Week van Zorg en Welzijn. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Als Voetencentrum Wender gebruiken wij deze gelegenheid om u een kijkje te geven in onze praktijk.

Vandaag aan het woord: Jeroen. Hij vertelt over zijn ervaringen in het vak podotherapie en over zijn werkzaamheden in Amsterdam.

Waar ligt jouw specialiteit?
“De communicatie met de patiënt vind ik een van mijn sterkere kanten. Ik vind het daarnaast leuk om sport gerelateerde klachten te behandelen, omdat ik zelf ook fanatiek sporter ben. Ik kan me goed inleven in patiënten met sportblessures.”

Kun je iets vertellen over de wijk waarin je werkt en de patiënten die je daar ziet?
“Ik werk onder andere in Amsterdam Zuid-Oost. Ik heb daar te maken met veel verschillende culturen. De verwachting die mensen hebben bij het bezoek aan de praktijk is bij iedere cultuur weer anders. Daarnaast heb ik regelmatig te maken met taalbarrières en zijn mensen in deze regio over het algemeen wat minder goed verzekerd. Het is voor mij een uitdaging om deze mensen toch een passende behandeling te bieden en ze goed te instrueren over hun therapie. Het is mooi om te zien als dat gelukt is. Ik vind het heel leuk om in deze regio te werken, omdat ik met veel verschillende mensen te maken krijg. Ik kom daardoor steeds weer voor andere situaties te staan. Dit houdt mij scherp en maakt het werk afwisselend.”

 

Wat was voor jou een leuk of bijzonder moment in de praktijk?
“Het is misschien niet een specifiek moment, maar wat ik altijd bijzonder vind in Amsterdam Zuid-Oost is dat mensen erg open zijn over hun leven. Ik kom zelf niet uit Amsterdam en ben er totaal niet bekend, dus mensen vertellen mij vaak over hoe het er vroeger was, maar ook over waar ze vandaan komen en in welke situatie ze hebben geleefd. Ik ben hierin oprecht geïnteresseerd, waardoor ik snel een klik voel met de mensen. Ze zijn heel blij met de zorg en aandacht die ik hen bied en dat maakt dat ik veel waardering krijg voor mijn werk.”

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: