Hoe verloopt een bezoek aan de podotherapeut?

Een bezoek aan de podotherapeut bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder lichten wij een aantal onderdelen voor u toe.

Altijd een stap verder.

Vraaggesprek

Een bezoek aan de podotherapeut begint altijd met een kort vraaggesprek, waarin de podotherapeut kennis met u maakt en probeert te achterhalen welke klachten u ervaart en waar deze vandaan komen.

Behandeling bij de podotherapeut

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Drukmeting

In sommige gevallen is het nodig om een meting te doen van de drukverdeling onder uw voeten. De podotherapeut zal u in dat geval vragen op een speciale drukmeetplaat te gaan staan. Deze drukmeetplaat meet exact hoe de druk onder uw voeten verdeeld wordt. Daarnaast kan de podotherapeut u vragen een aantal keren heen en weer te lopen over de drukmeetplaat. Zo wordt een beeld geschetst van de drukverdeling onder uw voeten tijdens het lopen. De podotherapeut bespreekt de uitkomst van de metingen met u.

Drukmeting Podotherapeut

Functieonderzoek

De podotherapeut zal u vragen uw schoenen en sokken uit te doen. In sommige gevallen is het ook nodig om uw algehele stand te bekijken of uw knieën en heupen te onderzoeken. Het is daarom altijd aan te raden een comfortabele onderbroek of sportbroekje te dragen of mee te nemen. Afhankelijk van uw klachten, voert de podotherapeut een onderzoek uit, waarbij verschillende lichamelijke testen worden uitgevoerd. Welke testen dit precies zijn, hangt af van uw klachten. De podotherapeut kan onder andere de functie van uw voeten, enkels, knieën en heupen onderzoeken.

iPad 3D Scan

Als blijkt dat een therapie nodig is met behulp van steunzolen, zal de podotherapeut een digitale scan maken van uw voeten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een iPad met een geavanceerde 3D-scanner. De podotherapeut scant daarmee uw voeten, waarbij een zeer precieze ‘digitale afdruk’ van uw voeten wordt gemaakt. Deze scan vormt de basis voor de vorm van uw op maat gemaakte steunzolen.

iPad 3D Scan Steunzolen Aanmeten

Bewegingsanalyse 

Terwijl u heen en weer loopt, analyseert de podotherapeut uw looppatroon, eventueel met ondersteuning van camerabeelden. 

Adviezen

Na het onderzoek en de eventuele scan, zal de podotherapeut adviezen meegeven op het gebied van schoenen en bewegen of bepaalde oefeningen voorschrijven. Ook kan een vervolgafspraak met u gepland worden, bijvoorbeeld voor het afhalen van uw steunzolen.

Kosten en vergoedingen

Bekijk onze tarievenlijst om te zien wat de kosten zijn voor uw behandeling. In veel gevallen wordt podotherapie grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Bekijk het vergoedingenoverzicht

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: