Naar de podotherapeut hoe gaat dat

Hoe verloopt een bezoek aan de podotherapeut?

Hoe verloopt een bezoek aan de podotherapeut?

Een bezoek aan de podotherapeut bestaat uit verschillende onderdelen. Op deze pagina lichten wij een aantal onderdelen voor u toe. Hoe het bezoek precies verloopt hangt af van uw situatie. Het is goed om te weten dat voor specifieke klachtenbeelden ook specifieke spreekuren zijn. We zorgen ervoor dat u bij het juiste spreekuur terecht kunt. Op deze pagina vindt u een overzicht van een algemeen bezoek aan de podotherapeut.

Kennismaking en vraaggesprek

Een bezoek aan de podotherapeut begint altijd met een kort vraaggesprek, waarin de podotherapeut kennis met u maakt en probeert te achterhalen welke klachten u ervaart en waar deze vandaan komen.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Video: zo verloopt een bezoek
Bezoek aan de podotherapeut

Video: zo verloopt een bezoek

In deze video ziet u het verhaal van Babet. Ze vertelt over haar ervaring in onze praktijk en hoe het bezoek precies verloopt. Zo weet u wat u kunt verwachten wanneer u een afspraak heeft bij één van onze behandelaars.

Drukmeting
Drukmeting voeten podotherapie

Drukmeting

In sommige gevallen is het nodig om een meting te doen van de drukverdeling onder uw voeten. De podotherapeut zal u in dat geval vragen op een speciale drukmeetplaat te gaan staan. Deze drukmeetplaat meet exact hoe de druk onder uw voeten verdeeld wordt. Daarnaast kan de podotherapeut u vragen een aantal keren heen en weer te lopen over de drukmeetplaat. Zo wordt een beeld geschetst van de drukverdeling onder uw voeten tijdens het lopen. De podotherapeut bespreekt de uitkomst van de metingen met u.

Functieonderzoek
Onderzoek voeten podotherapeut

Functieonderzoek

De podotherapeut zal u vragen uw schoenen en sokken uit te doen. In sommige gevallen is het ook nodig om uw algehele stand te bekijken of uw knieën en heupen te onderzoeken. Het is daarom altijd aan te raden een comfortabele onderbroek of sportbroekje te dragen of mee te nemen. Afhankelijk van uw klachten, voert de podotherapeut een onderzoek uit, waarbij verschillende lichamelijke testen worden uitgevoerd. Welke testen dit precies zijn, hangt af van uw klachten. De podotherapeut kan onder andere de functie van uw voeten, enkels, knieën en heupen onderzoeken.

iPad 3D Scan
3D Voetscan met iPad

iPad 3D Scan

Als blijkt dat een therapie nodig is met behulp van steunzolen, zal de podotherapeut een digitale scan maken van uw voeten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een iPad met een geavanceerde 3D-scanner. De podotherapeut scant daarmee uw voeten, waarbij een zeer precieze ‘digitale afdruk’ van uw voeten wordt gemaakt. Deze scan vormt de basis voor de vorm van uw op maat gemaakte steunzolen.

Bewegingsanalyse

Bewegingsanalyse

Terwijl u heen en weer loopt, analyseert de podotherapeut uw looppatroon, eventueel met ondersteuning van camerabeelden.

Adviezen

Adviezen

Na het onderzoek en de eventuele scan, zal de podotherapeut adviezen meegeven op het gebied van schoenen en bewegen of bepaalde oefeningen voorschrijven. Ook kan een vervolgafspraak met u gepland worden, bijvoorbeeld voor het afhalen van uw steunzolen.

Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

Bekijk onze tarievenlijst om te zien wat de kosten zijn voor uw behandeling. In veel gevallen wordt podotherapie grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Bekijk vergoedingen

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?
Anderen bekeken ook
 • Vergoedingen

  Bekijk hier of uw verzekeraar (een deel van) de kosten vergoedt.

  Lees meer
 • Onze tarieven

  Bekijk de tarieven van onze behandelingen.

  Lees meer
 • Wat is podotherapie

  Podotherapie is een (para)medisch vakgebied waarbinnen de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Ze vervangen het voetbed dat standaard in uw schoenen zit.

  Lees meer
 • Taping

  (Medical) Taping kan op veel verschillende manieren worden toegepast. De techniek wordt ook in de fysiotherapie veel gebruikt.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Een nagelbeugel wordt vaak gebruikt om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen.

  Lees meer