Voetklachten bij kinderen podotherapie

Kinderpodotherapie

Kinderpodotherapie

Klaagt uw kind met regelmaat over de benen en voeten? Slijten de schoenen abnormaal of heeft u het gevoel dat uw kind vaker struikelt dan andere kinderen? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden. De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft.

Kinderen loopanalyse podotherapie

Wat is kinderpodotherapie?

Kinderpodotherapie is gericht op het behandelen van voetgerelateerde problemen bij kinderen. De voeten en benen van een kind zijn nog in de groei en er kunnen daarom andere klachten ontstaan dan bij volwassenen. Kinderen hebben daarom soms een ander behandeltraject nodig. Om die reden hebben wij Voetencentrum Wender Kind ontwikkeld. Ons kinderteam bestaat uit podotherapeuten die veel ervaring hebben met kinderen en een passie hebben voor het werken met kinderen.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Hoe ziet een bezoek aan de kinderpodotherapeut eruit?
Voetonderzoek bij kinderen podotherapeut

Hoe ziet een bezoek aan de kinderpodotherapeut eruit?

Een bezoek aan het Kinderspreekuur is anders dan onze reguliere spreekuren. De kinderpodotherapeut weet dat uw kind het spannend kan vinden om op het spreekuur langs te komen. Het onderzoek wordt daarom spelenderwijs uitgevoerd. Zijn er oefeningen nodig, dan doet de behandelaar deze voor en oefent ze samen met uw kind. We gaan voor een zo volledig mogelijk onderzoek. Er worden metingen gedaan van de druk onder de voeten of er wordt bijvoorbeeld een bewegingsanalyse gemaakt. Een behandeling kan bestaan uit het aanmeten van podotherapeutische zolentapingorthesesschoenadvies, rekoefeningen of stabiliteitsoefeningen. Soms wordt een samenwerking voorgesteld met de kinderfysiotherapeut.

podotherapie voor kinderen
Video: Kinderpodotherapie
podotherapie voor kinderen

Video: Kinderpodotherapie

Benieuwd naar hoe een afspraak bij de podotherapeut eruit ziet? Bekijk dan de video en zie wat wij allemaal doen tijdens een eerste onderzoek bij kinderen.

Wat zijn de kosten?

Wat zijn de kosten?

Bekijk ons tarievenoverzicht om te zien wat de kosten zijn van onze behandelingen. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van uw vergoeding hangt dus af van uw aanvullende verzekeringspakket. Bekijk ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Bekijk de vergoedingen

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?
Anderen bekeken ook