Kinderpodotherapie

Klaagt uw kind met regelmaat over de benen en voeten? Slijten de schoenen abnormaal of heeft u het gevoel dat uw kind vaker struikelt dan andere kinderen? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden. De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft.

Altijd een stap verder.

Wat is kinderpodotherapie?

Kinderpodotherapie is gericht op het behandelen van voetgerelateerde problemen bij kinderen. De voeten en benen van een kind zijn nog in de groei en er kunnen daarom andere klachten ontstaan dan bij volwassenen. Kinderen hebben daarom soms een ander behandeltraject nodig. Om die reden hebben wij Voetencentrum Wender Kind ontwikkeld. Ons kinderteam bestaat uit podotherapeuten die veel ervaring hebben met kinderen en een passie hebben voor het werken met kinderen.

Wilt u een afspraak maken op het Kinderspreekuur?

Hoe ziet een bezoek aan de kinderpodotherapeut eruit?

Een bezoek aan het Kinderspreekuur is anders dan onze reguliere spreekuren. De kinderpodotherapeut weet dat uw kind het spannend kan vinden om op het spreekuur langs te komen. Het onderzoek wordt daarom spelenderwijs uitgevoerd. Zijn er oefeningen nodig, dan doet de behandelaar deze voor en oefent ze samen met uw kind. We gaan voor een zo volledig mogelijk onderzoek. Er worden metingen gedaan van de druk onder de voeten of er wordt bijvoorbeeld een bewegingsanalyse gemaakt. Een behandeling kan bestaan uit het aanmeten van podotherapeutische zolentapingorthesesschoenadvies, rekoefeningen of stabiliteitsoefeningen. Soms wordt een samenwerking voorgesteld met de kinderfysiotherapeut.

Wat zijn de kosten?

Bekijk ons tarievenoverzicht om te zien wat de kosten zijn van onze behandelingen. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van uw vergoeding hangt dus af van uw aanvullende verzekeringspakket. Bekijk ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Bekijk het vergoedingenoverzicht

Anderen bekeken ook:

 • Ontwikkeling van de voeten bij kinderen

  We lichten voor u uit hoe een normale ontwikkeling van de benen en voeten eruitziet bij kinderen.

  Lees meer
 • Voetproblemen bij kinderen

  De voeten van een kind zijn nog volop in de groei. Het kan daarom voorkomen dat uw kind last heeft van verschillende lichamelijke problemen.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Ze vervangen het voetbed dat standaard in uw schoenen zit.

  Lees meer
 • Taping

  (Medical) Taping kan op veel verschillende manieren worden toegepast. De techniek wordt ook in de fysiotherapie veel gebruikt.

  Lees meer
 • Schoenadvies

  Uw schoenen kunnen de veroorzaker zijn van uw voetklachten, zonder dat u dat direct in de gaten heeft.

  Lees meer
 • Loopanalyse

  Een kwalitatieve loopanalyse kan bijdragen aan het verkrijgen van zeer gedetailleerde inzichten in het beweegpatroon van een sporter.

  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij:

Hoe weet ik of mijn kind nieuwe zolen nodig heeft?

Gemiddeld gaan zolen bij kinderen tussen de 10 maand en 1,5 jaar mee, tenzij het kind extreem groeit. Wanneer uw kind met zijn tenen over de rand van de zool komt of klachten ervaart kunt u het beste een afspraak inplannen.