Voetproblemen bij kinderen

De voeten van een kind zijn nog volop in de groei. Het kan daarom voorkomen dat uw kind last heeft van verschillende lichamelijke problemen. Op deze pagina geven wij u een aantal voorbeelden van veel voorkomende voetproblemen bij kinderen in de podotherapiepraktijk.

Altijd een stap verder.

Afwijkende stand van de voeten of benen

Denk hierbij aan platvoetenholvoetenx-benen of o-benen. Een afwijkende stand kan zorgen voor een verkeerde belasting van de spieren en pezen.

De kinderpodotherapeut

Wilt u een afspraak maken op het Kinderspreekuur?

Hielpijn

Hielpijn bij kinderen komt regelmatig voor en wordt ook wel aangeduid met de term Morbus Sever.

Groeipijn in de benen

Groeipijn wordt veel gezien bij kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar. Tijdens of na een groeispurt kan het voorkomen dat de spieren korter zijn dan de botten. Dit resulteert vaak tot tijdelijke spierverkorting hetgeen soms vervelende klachten geeft. Meestal gaat deze pijn vanzelf weer over.

Kinderpodotherapeut

Op de tenen lopen

Het komt regelmatig voor dat kinderen extreem op hun tenen lopen, ze raken met hun hielen nauwelijks de grond. Dit kan het gevolg zijn van een verkorte kuitspier, maar kan ook veroorzaakt worden door een verkeerde gewoonte. In sommige gevallen is het nodig dat uw kind gaat ‘leren’ op de hielen te landen. Merkt u dit probleem bij uw kind, dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken op het Kinderspreekuur.

Pijn bij de knieschijf

Pijnklachten in de buurt van de knieschijf kunnen wijzen op verschillende klachtenbeelden, denk daarbij bijvoorbeeld aan het patellofemoraal pijnsyndroom of Osgood-Schlatter, waarbij een duidelijke harde verdikking te voelen is, vlak onder de knieschijf.

Moet ik met mijn kind naar de podotherapeut?

Een afwijkend looppatroon of pijnklachten hoeven niet altijd reden te zijn om actie te ondernemen. Bepaalde verschijnselen zijn normaal en naarmate de leeftijd vordert, verdwijnen deze vanzelf. Bekijk hier hoe een normale ontwikkeling van de voeten en benen eruitziet.

Podotherapeut Voetencentrum Wender

Anderen bekeken ook:

 • Kinderpodotherapie

  Kinderpodotherapie is gericht op het behandelen van voetgerelateerde problemen bij kinderen.

  Lees meer
 • Ontwikkeling van de voeten bij kinderen

  We lichten voor u uit hoe een normale ontwikkeling van de benen en voeten eruitziet bij kinderen.

  Lees meer
 • Loopanalyse

  Een kwalitatieve loopanalyse kan bijdragen aan het verkrijgen van zeer gedetailleerde inzichten in het beweegpatroon van een sporter.

  Lees meer
 • Steunzolen

  Steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Ze vervangen het voetbed dat standaard in uw schoenen zit.

  Lees meer
 • Wat is podotherapie

  Podotherapie is een (para)medisch vakgebied waarbinnen de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam.

  Lees meer
 • Schoenadvies

  Uw schoenen kunnen de veroorzaker zijn van uw voetklachten, zonder dat u dat direct in de gaten heeft.

  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: