Voetklachten bij kinderen podotherapie

Voetproblemen bij kinderen

Voetproblemen bij kinderen

De voeten van een kind zijn nog volop in de groei. Het kan daarom voorkomen dat uw kind last heeft van verschillende lichamelijke problemen. Op deze pagina geven wij u een aantal voorbeelden van veel voorkomende voetproblemen bij kinderen in de podotherapiepraktijk.

Afwijkende stand van de voeten of benen

Denk hierbij aan platvoeten, holvoeten, x-benen of o-benen. Een afwijkende stand kan zorgen voor een verkeerde belasting van de spieren en pezen, wat kan leiden tot klachten bij kinderen.

Vind een kinderpodotherapeut bij u in de buurt

Hielpijn

Hielpijn

Hielpijn bij kinderen komt regelmatig voor en wordt ook wel aangeduid met de term Morbus Sever.

Lees meer over Morbus Sever

Groeipijn in de benen

Groeipijn in de benen

Groeipijn wordt veel gezien bij kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar. Tijdens of na een groeispurt kan het voorkomen dat de spieren korter zijn dan de botten. Dit resulteert vaak tot tijdelijke spierverkorting hetgeen soms vervelende klachten geeft. Meestal gaat deze pijn vanzelf weer over.

Lees meer over groeipijn

Op de tenen lopen

Op de tenen lopen

Het komt regelmatig voor dat kinderen extreem op hun tenen lopen, ze raken met hun hielen nauwelijks de grond. Dit kan het gevolg zijn van een verkorte kuitspier, maar kan ook veroorzaakt worden door een verkeerde gewoonte. In sommige gevallen is het nodig dat uw kind gaat ‘leren’ op de hielen te landen. Merkt u dit probleem bij uw kind, dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken op het Kinderspreekuur.

Pijn bij de knieschijf
Voetonderzoek bij kinderen podotherapeut

Pijn bij de knieschijf

Pijnklachten in de buurt van de knieschijf kunnen wijzen op verschillende klachtenbeelden, denk daarbij bijvoorbeeld aan het patellofemoraal pijnsyndroom of Osgood-Schlatter, waarbij een duidelijke harde verdikking te voelen is, vlak onder de knieschijf.

Moet ik met mijn kind naar de podotherapeut?

Moet ik met mijn kind naar de podotherapeut?

Een afwijkend looppatroon of pijnklachten hoeven niet altijd reden te zijn om actie te ondernemen. Bepaalde verschijnselen zijn normaal en naarmate de leeftijd vordert, verdwijnen deze vanzelf. Bekijk hier hoe de normale ontwikkeling bij een kind gaat.

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?