Pijn in de Heup PodotherapeutPijn in de Heup Podotherapeut Heupklachten

Heupklachten

Pijnklachten in de heup worden door de podotherapeut veel gezien. Bij heupklachten kan sprake zijn van een overbelasting van een van de spieren of pezen die van en naar het heupgewricht lopen. Ook kan er een slijmbeursontsteking of artrose van het heupgewricht aanwezig zijn. Klachten als deze kunnen het gevolg zijn van de verkeerde stand van uw voeten.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Symptomen heupklachten

Behandeling Pijn in de Heup

Symptomen heupklachten

Heupklachten kunnen zich uiten in een diffuse pijn in het gewricht of een stekende, zeurende of brandende pijn aan de voor-, achter- of zijkant van de heup. Klachten treden vooral op tijdens het lopen en staan en worden afhankelijk van de belasting erger.

Oorzaken Heupklachten

Oorzaken Heupklachten

Heupklachten zijn er in vele verschillende vormen en kunnen daarom vele oorzaken hebben. Mogelijke oorzaken van heupklachten zijn:

Behandeling Heupklachten

Behandeling Heupklachten

Wanneer er sprake blijkt te zijn van een afwijkende voetstand, kunnen podotherapeutische zolen worden aangemeten. Ligt de oorzaak bij een beenlengteverschil, dan is het opheffen hiervan doorgaans niet voldoende om heupklachten aan te pakken. Fysiotherapeutische behandeling kan helpen om de belastbaarheid van de heup te vergroten. De manuele therapeut of de chiropractor kan eventuele blokkades in de rug of het bekken behandelen.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.