Liesklachten

Een blessure in de lies is een overbelasting die kan optreden bij het lopen. Hoewel liesklachten meestal veroorzaakt worden door een blessure van een van de spieren in de lies, is het mogelijk dat een liesbreuk of darmproblemen de mogelijke boosdoeners zijn. Ga daarom met liesklachten altijd eerst langs de huisarts.

Altijd een stap verder.

Liesklachten kunnen duiden op darmproblemen of een liesbreuk. Raadpleeg uw huisarts.

Marieke

Podotherapeut

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Symptomen Liesklachten

Bij liesklachten voelt u een pijn aan de onderrand van het schaambeen en in de aanhechting van de spieren die het been naar binnen bewegen. De pijn in de lies kan uitstralen naar het bovenbeen of naar de buikspieren. U kunt in de ochtend pijnklachten ervaren als teken van overbelasting van de vorige dag. De pijn treedt vooral op na flinke belasting en wordt steeds erger. Sporters voelen pijn bij het sprinten, draaibewegingen en bijvoorbeeld het trappen tegen een bal.

Liesklachten

Oorzaken Liesklachten

Liesklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Mogelijke oorzaken van liesklachten zijn:

  • Bekkeninstabiliteit
  • Beperkte beweeglijkheid van het gebied rond de lies
  • Gebrekkige warming-up
  • Verkeerd bewegingspatroon van het bekken en de lage rug

Behandeling Liesklachten

Om de beweging van de heup te verbeteren kunnen er podotherapeutische zolen gemaakt worden. De zolen kunnen zorgen voor stabiliteit en en kunnen een afwijkende voet- of beenstand beïnvloeden. Het is aan te raden om de lage rug en het bekken te laten onderzoeken door bijvoorbeeld de fysiotherapeut.

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: