Artrose in de knie PodotherapeutArtrose in de knie Podotherapeut Artrose Knie

Artrose Knie

Bij artrose in de knie is er minder kraakbeen aanwezig tussen de kop van het dijbeen en het scheenbeen. Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit is gegaan. Het kraakbeen is dunner en zachter geworden. Artrose is een proces dat langzaam verloopt en progressief is. Dat wil zeggen dat het niet zal overgaan en langzaam erger zal worden. Pijnklachten zullen daarom altijd in zekere mate aanwezig blijven. Artrose is geen ouderdomsziekte en kan op iedere leeftijd voorkomen.

Symptomen Artrose Knie

Symptomen Artrose Knie

Opstaan vanuit bed of na langdurig zitten in een stoel is pijnlijk. Ook bij het lopen van lange afstanden of langdurig staan treden pijnklachten op. Fietsen geeft daarentegen de minste pijn. De pijn wordt langzaam erger, maar kan ook plotseling optreden. Na periodes van rust is de pijn het ergste. De knie kan zwak en instabiel aanvoelen, waardoor het gevoel kan optreden ‘door de knie te zakken’.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Artrose Knie

Behandeling Artrose in de knie

Oorzaken Artrose Knie

Artrose in de knie komt vooral voor bij mensen van 55 jaar en ouder, maar ook jongere mensen kunnen er last van krijgen. In veel gevallen is de directe oorzaak van artrose in de knie onbekend. Pijnklachten ontstaan vaak pas op latere leeftijd, maar de slijtage is meestal al jaren aan de gang.

Artrose in de knie kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

Behandeling Artrose Knie

Behandeling Artrose Knie

Een afwijkende stand van de voeten of benen kan met podotherapeutische zolen beïnvloed worden. Door het beïnvloeden en ondersteunen van de voeten en benen wordt de belasting van de knie veranderd. Pijnklachten kunnen hierdoor afnemen. Indien nodig zal aanvullend fysiotherapie geadviseerd worden.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.