Overbelasting Binnenste Knieband

De binnenste knieband (ligament collaterale mediale) is een driehoekige platte ‘band’ aan de binnenzijde van de knie. Deze band zorgt voor de stabiliteit aan de binnenzijde van de knie. Een irritatie van de binnenste knieband kan een chronische irritatie zijn, als gevolg van een afwijkende functie van de knie.

Altijd een stap verder.

Een overbelasting van de binnenste knieband kan worden veroorzaakt door een afwijkende functie van de voeten of knieën.

Tim

Regioleider / Sportpodotherapeut

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Symptomen Overbelasting Binnenste Knieband

Er is een stekende pijn aanwezig aan de binnenzijde van de knie. De pijn wordt erger naarmate het been meer belast wordt. Vaak wordt pijn ervaren tijdens het sporten of het lopen van lange afstanden. Ook ‘s nachts kunnen pijnklachten aanwezig zijn wanneer de knieën op elkaar liggen.

Oorzaken Overbelasting Binnenste Knieband

Een overbelasting van de binnenste knieband kan worden veroorzaakt door een afwijkende functie van de voeten of knieën. Wanneer de voeten naar binnen kantelen, kantelen de knieën vaak ook naar binnen toe, waardoor er een X-stand ontstaat. Deze X-stand kan een irritatie veroorzaken waarbij de knieband overbelast raakt.

Behandeling Overbelasting Binnenste Knieband

De podotherapeut kan podotherapeutische zolen aanmeten om de stand van uw voeten, en daarmee de knieën, te beïnvloeden. Hiermee kan de spanning aan de binnenzijde van de knie afnemen en kan de irritatie verminderen. Daarnaast is het van belang om de knie tijdens het herstelproces minder te belasten. Een stevige (sport)schoen kan hier bij helpen. De (sport)podotherapeut kan u hierin begeleiden. Indien nodig zal aanvullend fysiotherapie geadviseerd worden.

Podotherapeut Voetencentrum Wender

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: