Overbelaste Buitenste Knieband PodotherapeutOverbelaste Buitenste Knieband Podotherapeut Overbelasting Buitenste Knieband

Overbelasting Buitenste Knieband

De buitenste knieband (ligament collaterale laterale) is een driehoekige platte “band” aan de buitenzijde van de knie. Deze band zorgt voor de stabiliteit aan de buitenzijde van de knie. Een irritatie van de buitenste knieband is meestal een chronische irritatie als gevolg van een afwijkende functie van de knie.

Symptomen Overbelasting Buitenste Knieband

Symptomen Overbelasting Buitenste Knieband

Er is een stekende en oppervlakkige pijn aanwezig aan de buitenzijde van de knie. De pijn wordt erger naarmate het been meer belast wordt. Vaak wordt pijn ervaren tijdens het sporten of het lopen van lange afstanden.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Overbelasting Buitenste Knieband

Behandeling Overbelaste Buitenste Knieband

Oorzaken Overbelasting Buitenste Knieband

Een overbelasting van de buitenste knieband kan worden veroorzaakt door een afwijkende functie van de voeten of knieën. Wanneer de voeten naar buiten kantelen, doen de knieën dat vaak ook, waardoor een O-stand ontstaat. Deze O-stand kan een irritatie veroorzaken waarbij de knieband overbelast raakt.

Behandeling Overbelasting Buitenste Knieband

Behandeling Overbelasting Buitenste Knieband

De podotherapeut kan podotherapeutische zolen aanmeten om de stand van uw voeten, en daarmee de knieën, te beïnvloeden. Hiermee kan de spanning aan de buitenzijde van de knie afnemen en kan de irritatie verminderen. Daarnaast is het van belang om de knie tijdens het herstelproces minder te belasten. Een stevige (sport)schoen kan hier bij helpen. De (sport)podotherapeut kan u hierin begeleiden. Indien nodig zal aanvullend fysiotherapie geadviseerd worden.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.