Pijn in Onderbeen PodotherapeutPijn in Onderbeen Podotherapeut Pijn in het onderbeen

Pijn in het onderbeen

Pijn in het onderbeen ontstaat meestal als gevolg van een spierblessure of een overbelasting. De klachten kunnen acuut opkomen maar kunnen ook geleidelijk optreden. Pijnklachten in het onderbeen die vaak beschreven worden zijn klachten tijdens het wandelen of traplopen, een uitstralende pijn van het onderbeen naar de enkel en een stekende pijn tijdens en na het hardlopen of voetballen.

Veelvoorkomende klachten in het onderbeen

Pijn in onderbeen

Veelvoorkomende klachten in het onderbeen

We hebben een overzicht gemaakt van veelvoorkomende klachten in het onderbeen.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Onrustige benen

Behandeling Onrustige Benen

Onrustige benen

De klachten die ontstaan bij een Joplin’s neuroma worden veroorzaakt door druk op zenuw. Deze druk kan bijvoorbeeld ontstaan door het drukken van het grote teengewricht tegen de binnenkant van de schoen. Het kan voorkomen dat de schoen tijdens het lopen plooit. Tijdens het lopen drukt deze plooi tegen de binnenkant van het grote teengewricht, waardoor de zenuw steeds wordt bekneld. De zenuw kan verdikt en geïrriteerd raken, waardoor deze signalen afvuurt. Daarnaast is een hallux valgus (scheve grote teen) een mogelijke veroorzaker van een Joplin’s neuroma, omdat de voet door de scheefstand minder ruimte heeft in de schoen.

Lees meer over onrustige benen

Overbelasting onderbeen

Overbelasting onderbeen

Klachten die horen bij een overbelasting van het onderbeen zijn een zeurende, stekende pijn aan de binnen- of buitenkant van het onderbeen. In sommige gevallen straalt de pijn ook uit naar de enkel of de wreef. De klachten treden op voor, tijdens en na belasting. Dit kan bijvoorbeeld komen door een te snelle opbouw van een training, maar ook door een afwijkende stand van de voeten of benen.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

 • Shin Splints

  Scheenbeenvliesontsteking, ook wel ‘shin splints’ genoemd, is een overbelastingsblessure van het onderbeen die vaak gezien…

  Lees meer
 • Runner’s Knee

  Een Runner’s Knee, Lopersknie (of Tractus iliotibialis frictiesyndroom) is een overbelastingsklacht van een pees aan de buitenzijde…

  Lees meer
 • Jumper’s Knee

  Een jumper’s knee, ook wel ‘springersknie’ genoemd, is een peesblessure in de knie. De pijn…

  Lees meer

Altijd een stap verder.