Onrustige Benen PodotherapeutOnrustige Benen Podotherapeut Onrustige benen

Onrustige benen

Onrustige, of rusteloze benen is een probleem waarbij er constant een onrust in de benen wordt gevoeld. Veel mensen met deze klacht komen moeilijk in slaap en hebben moeite met stil blijven zitten. Door constant te bewegen vermindert het rusteloze gevoel.

Symptomen onrustige benen

Behandeling Onrustige Benen

Symptomen onrustige benen

Onrustige of rusteloze benen worden vaak omschreven in combinatie met tintelingen, kriebel of een vervelend gevoel in de onderbenen. In de slaap maken de benen soms vanzelf schokkende bewegingen. Lang zitten verergert de klachten.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken onrustige benen

Oorzaken onrustige benen

Hoe onrustige benen precies veroorzaakt worden is niet bekend. Wel lijkt er een verband te bestaan met zwangerschap, diabetes en bepaalde medicijnen. Koffie, alcohol, roken, overgewicht en een tekort aan beweging kunnen bijdragen aan het verergeren van de klachten. Rusteloze benen komen vaker voor bij ouderen en vaker bij vrouwen dan mannen.

Behandeling onrustige benen

Behandeling onrustige benen

De behandeling van rusteloze benen is afhankelijk van de oorzaak. U kunt proberen gezonder te gaan leven door bijvoorbeeld te stoppen met roken, minder alcohol te drinken of gezonder te gaan eten. Echter geeft dit geen garantie tot herstel. Heeft u veel last van onrustige benen, neem dan contact op met uw huisarts.

Heeft u naast onrustige benen last van tintelingen, prikkelingen of dove gevoelens in uw voeten? Dan kan de podotherapeut mogelijk iets voor u betekenen.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

 • Compartimentsyndroom

  Het compartimentsyndroom, ook wel het Anticus Logesyndroom, is een klacht in het onderbeen die ontstaat…

  Lees meer
 • Groeipijn

  Groeipijn is de benaming voor pijn in de armen en benen bij kinderen die in…

  Lees meer
 • Shin Splints

  Scheenbeenvliesontsteking, ook wel ‘shin splints’ genoemd, is een overbelastingsblessure van het onderbeen die vaak gezien…

  Lees meer
 • Runner’s Knee

  Een Runner’s Knee, Lopersknie (of Tractus iliotibialis frictiesyndroom) is een overbelastingsklacht van een pees aan de buitenzijde…

  Lees meer
 • Jumper’s Knee

  Een jumper’s knee, ook wel ‘springersknie’ genoemd, is een peesblessure in de knie. De pijn…

  Lees meer
 • Patellofemoraal Pijnsyndroom

  Het patellofemoraal pijnsyndroom, of retropatellaire chondropathie, is een knieklacht waarbij het kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf (de patella) is aangetast. Er is…

  Lees meer

Altijd een stap verder.