Vermoeide voeten en benen PodotherapeutVermoeide voeten en benen Podotherapeut Vermoeide Voeten en Benen

Vermoeide Voeten en Benen

Iedereen heeft wel eens zware of vermoeide benen, maar de vermoeidheid kan de overhand nemen waarbij er pijnklachten ontstaan. Op dat moment is het verstandig te kijken waar deze klachten vandaan kunnen komen.

Symptomen Vermoeide Voeten en Benen

Behandeling Vermoeide voeten en benen

Symptomen Vermoeide Voeten en Benen

Vermoeide benen uiten zich soms door kramp. Er kan dan sprake zijn van een tekort aan zuurstof in de spieren. Na een paar minuten rust verdwijnt de pijn dan vaak. Dit fenomeen wordt ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. Vermoeidheidsklachten kunnen steeds erger worden, waardoor ze steeds eerder optreden. Soms treden klachten dan al op na enkele minuten lopen.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Vermoeide Voeten en Benen

Oorzaken Vermoeide Voeten en Benen

Vermoeide voeten en benen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Vaak zijn er gecombineerde oorzaken. Om een goed behandelplan op te stellen, is niet alleen een onderzoek van belang, maar ook het vraaggesprek speelt hier een grote rol. De oorzaak van vermoeide benen of voeten is per persoon verschillend. Mogelijke oorzaken zijn:

  • Afwijkende voetstand of beenstand (zoals X-benen of O-benen)
  • Overbelasting door langdurig staan of lopen
  • Overgewicht
  • Zwangerschap

Ook een slechte doorbloeding kan een oorzaak zijn van vermoeide benen of voeten. Sommige mensen zijn geboren met een slechte bloedcirculatie of ontwikkelen dit op latere leeftijd. Hierdoor krijgen spieren een tekort aan zuurstof waardoor een snellere vermoeidheid optreedt.

Behandeling Vermoeide Voeten en Benen

Behandeling Vermoeide Voeten en Benen

Heeft u veel last van vermoeide voeten of benen? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij de podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt onder andere uw looppatroon en de stand van uw voeten, knieën en heupen ten opzichte van elkaar. Ook wordt de drukverdeling onder uw voeten tijdens het lopen en het staan in kaart gebracht. Uw voetfunctie wordt onderzocht.

Op basis van het onderzoek kan de podotherapeut een behandelplan met u bespreken. Dit kan betekenen dat de podotherapeut op maat gemaakte podotherapeutische steunzolen voor u aanmeet. Een afwijkende stand van de voeten of benen kan hiermee beïnvloed worden. Podotherapeutische zolen ondersteunen de voeten en benen waardoor ze minder snel vermoeid raken. Ook wanneer er sprake is van hypermobiliteit raken spieren sneller vermoeid en kunnen podotherapeutische zolen ondersteuning bieden.

Daarnaast zal de podotherapeut een klachtgericht schoenadvies aan u geven. Indien nodig zal er aanvullend fysiotherapie worden geadviseerd.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.