Pijn in de Rug PodotherapeutPijn in de Rug Podotherapeut Pijn in de rug

Pijn in de rug

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem. De rug is een groot onderdeel van het bewegingsapparaat en vormt een complex geheel van verschillende structuren. De podotherapeut kan voornamelijk iets betekenen bij pijn in het lager gelegen gedeelte van de rug. Bij pijn in de onderrug kunnen de spieren, zenuwen, gewrichten of rugwervels overbelast zijn. Pijn in de onderrug kan acuut zijn en snel overgaan, maar ook chronisch zijn en langer duren.

Overzicht veelvoorkomende rugklachten

Behandeling Pijn in de Rug

Overzicht veelvoorkomende rugklachten

Rugklachten komen in veel verschillende vormen voor. We hebben een aantal veelvoorkomende rugklachten voor u op een rij gezet, waarover u meer kunt lezen:

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Artrose of slijtage in de rug?

Behandeling Artrose in de Rug

Artrose of slijtage in de rug?

In de volksmond wordt veel de term ‘slijtage in de rug’ gebruikt. In dat verband wordt het woord ‘slijtage’ vaak ten onrechte gebruikt als ander woord voor artrose in de rug. Slijtage en artrose zijn twee verschillende dingen. Bij slijtage in de rug is er sprake van afname van de kwaliteit van het kraakbeen tussen twee wervels, die wordt veroorzaakt door een natuurlijk gebruik van de rug en het verouderingsproces. Bij artrose in de rug is er weliswaar ook sprake van afname van de kwaliteit van het kraakbeen, maar daarbij verandert ook de structuur van de wervels: er kunnen zwellingen, ontstekingen, knobbels en benige uitsteeksels in de wervels ontstaan.

Lees meer over artrose in de rug

Behandeling pijn in de rug

Behandeling pijn in de rug

Wanneer u last heeft van uw onderrug is het belangrijk dat u voldoende rust neemt. Merkt u geen verbetering, dan kunt u een afspraak maken bij de podotherapeut. Een bezoek aan de podotherapeut begint met een vraaggesprek. In dit gesprek zal de podotherapeut proberen de oorzaak van het probleem te achterhalen. Na het gesprek vindt vaak een lichamelijk onderzoek plaats waarbij de podotherapeut uw houding en het functioneren van uw onderrug bekijkt. In het geval dat de klachten zijn ontstaan door een verkeerde houding of beenlengteverschil kan de podotherapeut bijvoorbeeld op maat gemaakte steunzolen bij u aanmeten. Ook is het mogelijk dat de podotherapeut u doorverwijst of een samenwerking start met een fysiotherapeut.

Maak een afspraak

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

 • Hernia

  Een hernia (Hernia Nuclei Pulposi) is een aandoening in de wervelkolom waarbij de tussenwervelschijf uitstulpt…

  Lees meer
 • Ischias

  Een Ischias is een rugklacht, waarbij een zenuw in de rug (de nervus ischiadicus) geïrriteerd…

  Lees meer
 • Artrose Rug

  Bij artrose in de rug (spondylartrose) is het kraakbeen tussen de wervels in de rug dunner…

  Lees meer
 • Slijmbeursontsteking Heup

  Wanneer de slijmbeurs in de heup ontstoken is, is er een constante zeurende en drukkende…

  Lees meer
 • Artrose Heup

  Artrose in de heup (coxartrose) is een aandoening waarbij het kraakbeen in het heupgewricht in kwaliteit achteruit is gegaan. Het…

  Lees meer

Altijd een stap verder.