Pijn in de voet PodotherapeutPijn in de voet Podotherapeut Pijn in de voet

Pijn in de voet

Pijnlijke voeten en andere ongemakken in de voet komen veel voor. Voetklachten kunnen bestaan in de vorm van pijn, maar ook in de vorm van dove gevoelens, tintelingen of prikkelingen. De voet is een complex lichaamsdeel dat aan veel verschillende krachten onderhevig is. Klachten en pijn in de voet kunnen dan ook op veel verschillende, heel specifieke, plekken voorkomen.

Pijn achterkant voet

Behandeling Pijn Achterkant Voet

Pijn achterkant voet

Aan de achterkant van de voet bevinden zich onder andere de hiel (hak) en de achillespees. Deze zijn gemakkelijk aanwijsbaar als specifieke plek aan de achterkant van de voet waar het pijn kan doen. Wanneer mensen last hebben van pijn aan de achterkant van de voet, worden vaak die onderdelen bedoeld.

Hieronder hebben we een aantal klachten aan de achterkant van de voet opgesomd, waarover u meer kunt lezen:

Meer informatie

Pijn binnenkant voet

Behandeling Pijn Binnenkant Voet

Pijn binnenkant voet

Als pijn of klachten aan de binnenkant van de voet zich voordoen, wordt vaak het grote teengewricht aangewezen. Maar ook een overbelasting van de scheenbeenspieren kunnen pijn aan de binnenzijde van de voet veroorzaken.

Hieronder hebben we een aantal klachten aan de binnenkant van de voet opgesomd, waarover u meer kunt lezen:

Meer informatie

Pijn buitenkant voet

Behandeling Pijn Buitenkant Voet

Pijn buitenkant voet

Pijn aan de buitenkant van de voet kan ontstaan door druk en wrijving, bijvoorbeeld door een te krappe schoen. Er kan ook sprake zijn van overbelasting, bijvoorbeeld van de onderbeenspier.

Hieronder hebben we een aantal klachten aan de buitenkant van de voet opgesomd, waarover u meer kunt lezen:

Meer informatie

Pijn onderkant voet

Pijn onderkant voet

Pijn aan de onderkant van de voet komt veel voor in de praktijk van de podotherapeut. Een veelvoorkomende klacht is overbelasting van de peesplaat onder de voet: fasciitis plantaris, of in de volksmond ook wel hielspoor genoemd. Verder bevinden zich aan de onderzijde van de voet ook de sesambeentjes onder het grote teengewricht, waar een ontsteking kan optreden. Een ander voorbeeld is de ziekte van Ledderhose, waarbij harde verdikkingen / bulten onder de voet ontstaan.

Hieronder hebben we een aantal klachten aan de onderkant van de voet opgesomd, waarover u meer kunt lezen: 

Meer informatie

Pijn bovenkant voet

Behandeling Pijn Bovenkant Voet

Pijn bovenkant voet

Pijn aan de bovenkant van de voet kan op verschillende manieren voorkomen. Met de bovenkant van de voet kan ook de wreef bedoeld worden.

Hieronder hebben we een aantal klachten aan de bovenkant van de voet opgesomd, waarover u meer kunt lezen:

Meer informatie

Pijn voorkant voet

Behandeling Pijn Voorkant Voet

Pijn voorkant voet

Pijn in de voorvoet komt op verschillende manieren voor. Met de voorkant van de voet worden ook wel de bal van de voet en de tenen bedoeld. In de voorvoet komen vaak klachten voor die te maken hebben met zenuwbeknellingen.

Hieronder hebben we een aantal klachten aan de voorkant van de voet opgesomd, waarover u meer kunt lezen:

Meer informatie

Behandeling pijnlijke voeten

Behandeling Pijnlijke Voeten

Behandeling pijnlijke voeten

Heeft u pijnlijke voeten, dan bent u bij de podotherapeut aan het juiste adres. De podotherapeut is expert op het gebied van lopen en staan. Een podotherapeut is de specialist op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. De podotherapeut heeft verschillende mogelijkheden om lichamelijke klachten in de voeten, knieën, heupen en lage rug te behandelen. Hierbij kunt u denken aan een therapie met behulp van steunzolen, (medical) taping, ortheses, nagelbeugels en schoenadviezen. Er zijn ook speciale spreekuren voor kinderen, sporters en mensen met diabetes en mensen met reuma. Voor ieder voet gerelateerd probleem hebben wij altijd een passende oplossing.

Maak een afspraak

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.