Pijn Achterkant Voet PodotherapeutPijn Achterkant Voet Podotherapeut Pijn achterkant voet

Pijn achterkant voet

Pijn aan de achterzijde van de voet komt regelmatig voor in de podotherapiepraktijk. Aan de achterkant van de voet bevinden zich onder andere de hiel (hak) en de achillespees. Deze zijn gemakkelijk aanwijsbaar als specifieke plek waar het pijn kan doen. In sommige gevallen is er juist een moeilijk aanwijsbare, diffuse of uitstralende pijn aanwezig. Het is goed om te weten dat de podotherapeut klachten zoals deze vaak ziet in de praktijk en dat er in veel gevallen een goede behandeling voor is.

Veelvoorkomende klachten achterkant voet

Behandeling Pijn Achterkant Voet

Veelvoorkomende klachten achterkant voet

Hoewel veel pijnklachten aan de achterkant van de voet zich in hetzelfde gebied bevinden, kennen ze heel verschillende oorzaken en behandelingen. Achillespeesklachten komen bijvoorbeeld veel voor bij sporten waarbij veel gesprongen wordt, terwijl een harde verdikking op de hiel wordt veroorzaakt door wrijving in de schoen. We hebben veelvoorkomende pijnklachten aan de achterzijde van de voet op een rij gezet, waarover u meer kunt lezen.

Veelvoorkomende klachten aan de achterkant van de voet zijn:

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Behandeling pijn achterkant voet

Behandeling pijn achterkant voet

Pijn aan de achterkant van de voet is een breed begrip. Het is daarom goed om erachter te komen wat precies de oorzaak is van uw klachten. Bij een eventueel bezoek aan de podotherapeut worden uw klachten onderzocht en gaat de podotherapeut met u een geschikt behandelplan opstellen. De behandeling van voetproblemen kan bestaan uit een uitgebreid schoenadvies, (medical) taping, oefeningen, steunzolen op maat en meer.

Maak een afspraak

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.