Dikke Kromme Nagels PodotherapeutDikke Kromme Nagels Podotherapeut Dikke of Kromme Nagels

Dikke of Kromme Nagels

Er zijn verschillende vormen van kromme nagels. Bij holle nagels wijzen de uiteinden van de nagels omhoog. Holle nagels zijn vaak erg dun en kwetsbaar. De pincetnagel, ook wel buisnagel genoemd, is de kromme nagel zoals deze vaak wordt gezien in de podotherapeutische praktijk. De nagel krult dan naar binnen toe en vormt een soort tunneltje.

Symptomen Dikke of Kromme Nagels

Behandeling Dikke Kromme Nagels

Symptomen Dikke of Kromme Nagels

Kromme nagels kunnen gemakkelijk ingroeien in de nagelwand en kunnen een drukkende pijn geven in de schoenen. De druk die in de schoen ontstaat kan een wondje onder het nagelbed veroorzaken. Deze kunt u herkennen aan een blauwe of zwarte verkleuring onder de nagel.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Dikke of Kromme Nagels

Oorzaken Dikke of Kromme Nagels

De oorzaken van een kromme nagel lopen erg uiteen. Wanneer de nagel in het verleden heeft losgelaten, kan het nagelbed zodanig verstoord zijn dat er een afwijkende nagel voor in de plaats is gekomen. De nagel is krommer en dikker dan u daarvoor gewend was. Ook kan een kromme nagel genetisch bepaald zijn of het gevolg zijn van te krappe schoenen. Dikke nagels ontstaan vaak door een slechtere doorbloeding of een schimmel.

Behandeling Dikke of Kromme Nagels

Behandeling Dikke of Kromme Nagels

Een buisvormige nagel kan door de podotherapeut gecorrigeerd worden met een nagelbeugel. Tevens kan de podotherapeut of (medisch) pedicure u helpen bij het dunner maken van de nagel. Ook kunnen zij u adviseren over wat u het beste kunt doen met uw nagels om ze in een gezonde conditie te houden.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.