Doorgezakte Voet PodotherapeutDoorgezakte Voet Podotherapeut Doorgezakte Voet

Doorgezakte Voet

Een doorgezakte voet is een voet waarvan de voetzool volledig op de grond rust. Er is nauwelijks een voetholte aanwezig. Een doorgezakte voet wordt vaak verward met een platvoet, maar dit is niet terecht. Een platvoet kantelt niet naar binnen. Een doorgezakte voet kantelt naar binnen tijdens het staan en lopen en kantelt verder naar binnen als u de voet meer belast.

Symptomen Doorgezakte Voet

Symptomen Doorgezakte Voet

Bij een doorgezakte voet is de voetboog zodanig laag, dat de voetboog gedeeltelijk of in zijn geheel op de grond rust. Een doorgezakte voet hoeft geen pijnklachten te veroorzaken, maar dat is wel mogelijk. Zo kan vermoeidheid in de voeten en pijn in de knieën en heupen voorkomen in combinatie met een doorgezakte voet.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Doorgezakte Voet

Behandeling Doorgezakte Voet

Oorzaken Doorgezakte Voet

Een voetstand is vaak erfelijk bepaald. Door het doorzakken van de voet ontstaat er verhoogde belasting op gewrichten en spieren. Hierdoor kunnen er overbelastingsklachten ontstaan in de voet.

Behandeling Doorgezakte Voet

Behandeling Doorgezakte Voet

Heeft u pijnklachten in uw voeten? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij de podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt onder andere uw looppatroon en de stand van uw voeten, enkels, knieën en heupen ten opzichte van elkaar. Ook meet de podotherapeut de drukverdeling onder uw voeten tijdens het lopen en het staan. Op basis van het onderzoek kan de podotherapeut bijvoorbeeld op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u aanmeten, waarmee uw doorgezakte voeten worden ondersteund. Zo worden de banden, pezen en spieren in uw voeten op een andere manier belast waardoor de pijn verlicht of weggenomen kan worden. Daarnaast geeft de podotherapeut een gericht schoenadvies dat past bij het doorzakken van uw voeten.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.