Doorgezakte Voet

Een doorgezakte voet is een voet waarvan de voetzool volledig op de grond rust. Er is nauwelijks een voetholte aanwezig. Een doorgezakte voet wordt vaak verward met een platvoet, maar dit is niet terecht. Een platvoet kantelt niet naar binnen. Een doorgezakte voet kantelt naar binnen tijdens het staan en lopen en kantelt verder naar binnen als u de voet meer belast.

Altijd een stap verder.

Heeft u het idee dat uw voet doorzakt? Dit hoeft geen pijn te doen.

Mark

Regioleider / Podotherapeut

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Symptomen Doorgezakte Voet

Bij een doorgezakte voet is de voetboog zodanig laag, dat de voetboog gedeeltelijk of in zijn geheel op de grond rust. Een doorgezakte voet hoeft geen pijnklachten te veroorzaken, maar dat is wel mogelijk. Zo kan vermoeidheid in de voeten en pijn in de knieën en heupen voorkomen in combinatie met een doorgezakte voet.

Oorzaken Doorgezakte Voet

Een voetstand is vaak erfelijk bepaald. Door het doorzakken van de voet ontstaat er verhoogde belasting op gewrichten en spieren. Hierdoor kunnen er overbelastingsklachten ontstaan in de voet.

Drukmeting onder de voeten

Behandeling Doorgezakte Voet

Heeft u pijnklachten in uw voeten? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij de podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt onder andere uw looppatroon en de stand van uw voeten, enkels, knieën en heupen ten opzichte van elkaar. Ook meet de podotherapeut de drukverdeling onder uw voeten tijdens het lopen en het staan. Op basis van het onderzoek kan de podotherapeut bijvoorbeeld op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u aanmeten, waarmee uw doorgezakte voeten worden ondersteund. Zo worden de banden, pezen en spieren in uw voeten op een andere manier belast waardoor de pijn verlicht of weggenomen kan worden. Daarnaast geeft de podotherapeut een gericht schoenadvies dat past bij het doorzakken van uw voeten.

Steunzolen bij een doorgezakte voet

Veel mensen zijn specifiek geïnteresseerd in het laten aanmeten van op maat gemaakte steunzolen bij een doorgezakte voet. Wij vertellen u hieronder meer.

Steunzolen doorgezakte voet podoloog

Waarom zooltjes bij een doorgezakte voet?

Als gevolg van een doorgezakte voet kunnen er diverse klachten ontstaan in de voet, onderbeen, knie, heup en zelfs in de rug. Een steunzool kan hiervoor een oplossing bieden. De podotherapeut zal door middel van een uitgebreid onderzoek bekijken of de doorgezakte voet ook daadwerkelijk de oorzaak is van het ontstaan van uw klachten. Als dit het geval is, dan kan een steunzool een goede oplossing zijn.

Wat doen steunzolen bij een doorgezakte voet?

Steunzolen kunnen zorgen voor ondersteuning, drukverdeling en standscorrectie. Door de voet op de juiste manier te ondersteunen en te corrigeren zorg je ervoor dat de voet tijdens het staan en lopen geholpen wordt om op de juiste manier te functioneren. Hierdoor beïnvloed je niet alleen de voet, maar ook de spieren en gewrichten daarboven. In veel gevallen kunnen ook de klachten die ontstaan als gevolg van een doorgezakte voet verholpen worden.

Als steunzolen niet voldoende effect hebben, worden ook andere therapieën ingezet. Hierbij valt te denken aan schoenadviezen, adviezen met betrekking tot de belasting, taping en meer. Soms is het nodig om actief samen te werken met de fysiotherapeut om de klachten te verhelpen.

Podotherapeut Voetencentrum Wender

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

 • Platvoet

  Een platvoet is een voetstand waarbij er geen holte aanwezig is in de voetboog.

  Lees meer
 • Holvoet

  Een holvoet is een voetstand waarbij een erg hoge wreef en voetboog ontstaat.

  Lees meer
 • Naar Binnen Kantelen

  De grote teen, voet, enkel, knie en heup kunnen naar binnen kantelen.

  Lees meer
 • Overpronatie

  Wanneer de enkel en voet teveel naar binnen staan bij het lopen, spreken we van overpronatie of hyperpronatie.

  Lees meer
 • Supinatie

  Bij supinatie kantelt de buitenzijde van de enkel of middenvoet naar buiten en wordt de holte van de voet opgetrokken.

  Lees meer
 • X-Benen

  Genua valga, ook wel X-benen genoemd, is een standsafwijking van de benen.

  Lees meer

Wij zijn aangesloten bij: