Drukplek Tenen PodotherapeutDrukplek Tenen Podotherapeut Drukplek Tenen

Drukplek Tenen

Drukplekken op de tenen kunnen voor problemen zorgen. Drukplekken kunnen eeltplekjes of pijnlijke likdoorns veroorzaken. Soms worden de teengewrichtjes rood, dik en warm.  Vaak is bij drukplekken op de tenen sprake van te krappe schoenen, een afwijkende stand van de tenen of een afwijkende stand van de voet. Iedereen kan drukplekken op zijn of haar tenen krijgen.

Symptomen Drukplek Tenen

Behandeling Drukplek Tenen

Symptomen Drukplek Tenen

Drukplekken zijn te herkennen aan kleine rode (pijnlijke) plekjes op de tenen. Vaak bevinden deze drukplekken zich op de kleine gewrichtjes van de tenen. Hierbij kan veel pijn ontstaan, waardoor het niet goed mogelijk is om een vloeiende loopbeweging met de voet te maken. Het gewricht is over het algemeen rood, dik en warm.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Drukplek Tenen

Oorzaken Drukplek Tenen

Drukplekken op de tenen worden, zoals de naam ook aangeeft, veroorzaakt door druk. Er wordt langdurig op specifieke plekken op de tenen gedrukt, bijvoorbeeld door verkeerde schoenen of door een afwijkende stand van de tenen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van klauwtenen of hamertenen, waarbij de kootjes van de tenen teveel gaan buigen. Hierbij ontstaat een kleine bolling bovenop de tenen die vervolgens weer tegen de bovenkant van de schoen drukt.

Behandeling Drukplek Tenen

Behandeling Drukplek Tenen

Het is belangrijk om de druk zoveel mogelijk van de tenen af te halen. Houd rekening met goede, stevige schoenen met voldoende ruimte voor uw tenen. Komt u hier zelf niet uit, wordt de pijn niet minder of is er bijvoorbeeld sprake van een afwijkende stand van uw tenen? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij de podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt onder andere uw voeten en beoordeelt uw voetstand en teenstand. Op basis hiervan kan de podotherapeut de druk op uw tenen of voeten beter verdelen, bijvoorbeeld met behulp van podotherapeutische zolen of een teenstukje (orthese). Daarnaast geeft de podotherapeut een klachtgericht schoenadvies, waarbij rekening wordt gehouden met het vermijden van drukpunten. Drukplekken zijn over het algemeen goed te verhelpen door de podotherapeut.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.