Eelt op de Voeten PodotherapeutEelt op de Voeten Podotherapeut Eelt Op Voeten

Eelt Op Voeten

Eeltvorming is een natuurlijke beschermingsreactie van het lichaam. Het is een reactie van de huid om extra bescherming te geven op een plek waar veel druk of wrijving aanwezig is. Wanneer er teveel druk op de bovenste laag van de huid (de hoornlaag) komt, zal het lichaam de huid op deze plek gaan verdikken. Eelt op de voeten vormt zich vaak onder de voorvoet en de hielen, maar ook op en tussen de tenen kunnen eeltplekken ontstaan.

Symptomen Eelt Op Voeten

Behandeling Eelt op de Voeten

Symptomen Eelt Op Voeten

Eelt hoeft niet altijd gepaard te gaan met pijnklachten. Pijn die door eelt veroorzaakt wordt, wordt meestal beschreven als een brandend gevoel. Als de pijn erg scherp en stekend is, kan er onder het eelt een likdoorn aanwezig zijn. Deze drukt als een ‘doorn’ op de onderliggende structuren.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Eelt Op Voeten

Oorzaken Eelt Op Voeten

Eeltvorming onder de voet of tussen de tenen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

Behandeling Eelt Op Voeten

Behandeling Eelt Op Voeten

Eelt op de voeten kan vakkundig verwijderd worden door de podotherapeut of een (medisch) pedicure. Ervaart u pijnklachten van eeltvorming, dan kan het verstandig zijn om de daadwerkelijke oorzaak hiervan aan te pakken. De podotherapeut heeft verschillende mogelijkheden om de druk onder uw voet of tussen uw tenen beter te verdelen, waardoor eeltvorming tegen wordt gegaan. Hierbij kunt u denken aan op maat gemaakte podotherapeutische zolen of een teenstukje (orthese) tussen uw tenen. Zo kan de podotherapeut eventuele standsafwijkingen bijstellen en de druk op de voet verminderen. Ook is het belangrijk dat u geschikte schoenen draagt. De podotherapeut kan u een klachtgericht schoenadvies geven.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.