Hielspoor Symptomen

Hielspoor Symptomen

Hielspoor kan verschillende symptomen met zich meebrengen. Merkt u dat onderstaande klachten herkenbaar klinken? Dan kan het zijn dat u last heeft van hielspoor, of gerelateerde problemen. Lees hieronder hoe u deze symptomen kan herkennen.

Stekende pijn in de hakken

Stekende pijn in de hakken

Het meest voorkomende symptoom van hielspoor is een scherpe, stekende pijn in de hak. Dit kan voelen alsof er een naald of mesje in de hak wordt gedrukt. Vooral bij de eerste paar passen ervaart u scherpe pijnsteken.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Pijn onder voeten na lang lopen

Waar voel je hielspoor

Pijn onder voeten na lang lopen

Nadat u langer heeft doorgelopen kan het zijn dat de pijn onder uw hiel toeneemt. U ervaart dan intense pijnsteken die pas weggaan wanneer de voeten kunnen rusten. Het is mogelijk dat u dit symptoom van hielspoor niet direct ervaart. Ook dan is het wel van belang toch rust te pakken, omdat deze aanhoudende hielpijn bij veel gebruik, alsnog kan ontstaan. 

Stijf gevoel in de voet

Stijf gevoel in de voet

Pijn bij opstaan

Pijn bij opstaan

Een van de bekende symptomen van hielspoor staat ook wel bekend als ‘opstartproblemen’. De pijn onder uw hiel zal het meest intens voelen bij het ‘opstarten’. De eerste paar passen die u zet nadat u heeft gerust kunnen flinke pijnsteken teweegbrengen. Wanneer u bijvoorbeeld ‘s ochtends uit bed komt, of wanneer u na een tijdje zitten opstaat van de bank, kunt u dit ervaren. Ook kunt u hier last van krijgen wanneer u begint met een intensieve inspanning, zoals bij het sporten.  

Pijn die opspeelt bij rust na intensieve beweging

Pijn die opspeelt bij rust na intensieve beweging

Het is ook mogelijk dat de pijn onder de hak juist komt opspelen wanneer u net een intensieve sportsessie heeft gehad. Het moment dat u begint uit te rusten komt de bekende scherpe pijn in de hiel naar voren.   

Maak een afspraak

Pijn bij lopen op blote voeten

Pijn bij lopen op blote voeten

Merkt u een scherpe pijn onder de hak wanneer u op blote voeten of sokken rondloopt op een harde ondergrond, zoals een stenen of houten vloer? Dit symptoom kan erop wijzen dat u last heeft van beginnende hielspoorklachten. Deze klachten kunnen intenser worden wanneer de hielspoor vordert. 

Ontsteking in de hak

Ontsteking in de hak

Hielspoor is ook te herkennen aan ontstekingsverschijnselen. Dit is een collectie aan symptomen die aanduiden dat er een ontsteking zit in de hiel. De kenmerken van ontsteking kunnen zijn dat de hak rood, warm of gezwollen is, en dat er een zeurende pijn in de hiel zit.  

Wat te doen bij hielspoor symptomen

Mogelijke behandeling voor hielspoor

Wat te doen bij hielspoor symptomen

Merkt u dat u last heeft van één of meerdere van bovenstaande symptomen? Dan kan het zijn dat u last heeft van hielspoor. Bij de podotherapeut kan er vaak directe verlichting worden geboden door bijvoorbeeld de hiel in te tapen. Ook kan de podotherapeut samen met u kijken naar mogelijke therapieën om de symptomen van hielspoor tegen te gaan, zoals het aanmeten van steunzolen, of bijvoorbeeld het geven van schoenadvies. Bent u benieuwd of u hielspoor heeft, en wilt u graag weten wat hiertegen gedaan kan worden? Maak dan nu een afspraak bij de podotherapeut. 

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.