Metatarsalgie PodotherapeutMetatarsalgie Podotherapeut Metatarsalgie

Metatarsalgie

Metatarsalgie is een verzamelnaam voor pijn door overbelasting onder de voorvoetgewrichtjes. De overbelasting gaat vaak gepaard met pijnklachten onder de bal van de voet en komt voor in alle teengewrichten (capiti), maar vaak komen klachten voor in het gewricht van de tweede, derde en vierde teen. Ook kan sprake zijn van een doof gevoel in de tenen.

Symptomen Metatarsalgie

Symptomen Metatarsalgie

Pijn in de voorvoet kan zich uiten in stekende of een brandende pijn in de voorvoet. De pijn is er met name te voelen tijdens het lopen en het staan. Hoe meer de voet belast wordt, hoe erger de pijn wordt. De voorvoet kan dik en warm aanvoelen. In dat geval kan er sprake zijn van een ontsteking in de voorvoet. Ook kan het voorkomen dat u een doof gevoel in de tenen ervaart.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Metatarsalgie

Metatarsalgie Behandeling Podotherapeut

Oorzaken Metatarsalgie

Vaak ontstaat pijn in de voorvoet door een combinatie van factoren. Enkele van deze factoren zijn:

  • Doorgezakte voorvoet
  • Het dragen van verkeerde schoenen, zoals hoge hakken
  • Holle voet
  • Langdurige belasting bij sporten
  • Overgewicht
  • Slechte afwikkeling bij het lopen

Behandeling Metatarsalgie

Behandeling Metatarsalgie

Afhankelijk van de oorzaak van de klachten in de voorvoet kan een overbelasting vanzelf overgaan, maar vaak keert de pijn gemakkelijk terug. Het dragen van de verkeerde schoenen is een veel voorkomende oorzaak. Zorg ervoor dat u op goede, stevige schoenen loopt en houd rekening met de belasting van uw voeten. Komt u hier zelf niet uit, bent u benieuwd welke schoenen voor u het meest geschikt zijn, wordt de pijn niet minder of heeft u veel klachten? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij de podotherapeut.

De podotherapeut kan onderzoeken of er sprake is van een standsafwijking van bijvoorbeeld uw voeten of benen. De stand kan worden beïnvloed met podotherapeutische zolen, waardoor uw banden, spieren en pezen op een andere manier worden belast. Ook zorgen de zolen voor een betere drukverdeling onder de voet, waardoor uw voorvoet beter wordt belast en de pijn kan verminderen of verdwijnen. Daarnaast geeft de podotherapeut een klachtgericht schoenadvies, dat past bij de pijn in uw voorvoet.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.