Pijn onderkant voet PodotherapeutPijn onderkant voet Podotherapeut Pijn onderkant voet

Pijn onderkant voet

Pijn onder de voet komt zeer regelmatig voor in de podotherapiepraktijk. Aan de onderkant maakt de voet contact met de grond, waardoor de voetzool te maken krijgt met druk en wrijving. Stekende pijn onder de voet kan bijvoorbeeld voorkomen bij een peesplaatontsteking (fasciitis plantaris, of hielspoor genoemd), maar ook verschillende soorten diffuse, brandende en uitstralende pijn komen regelmatig voor. Hoewel veel pijnklachten aan de onderkant van de voet zich in hetzelfde gebied bevinden, kennen ze heel verschillende oorzaken en behandelingen.

We hebben een overzicht gemaakt van veelvoorkomende pijnklachten aan de onderkant van de voet.

Veelvoorkomende klachten onder de voet

Pijn Onderkant Voet Behandeling

Veelvoorkomende klachten onder de voet

Lees meer over specifieke klachtenbeelden die voorkomen onder de voet:

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Behandeling pijn onderkant voet

Behandeling pijn onderkant voet

De voet is een complex lichaamsdeel dat te maken krijgt met veel verschillende krachten. Loopt u al langer met pijnklachten, dan kan het verstandig zijn om uw voeten te laten onderzoeken door de podotherapeut. Tijdens het onderzoek wordt de oorzaak achterhaald en wordt samen met u een passend behandelplan opgesteld. De behandeling van voetproblemen kan bestaan uit een uitgebreid schoenadvies, (medical) taping, oefeningen, steunzolen op maat en meer.

Het is goed om te weten dat de podotherapeut klachten onder de voet vaak ziet in de praktijk en dat er in veel gevallen een goede behandeling voor is.

Maak een afspraak

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.