Voetwrat PodotherapeutVoetwrat Podotherapeut Voetwrat

Voetwrat

Wratten zijn bloemkoolachtige uitstulpingen van de huid. Een wrat wordt veroorzaakt door een infectie in combinatie met een virus. Wratten zijn besmettelijk en kunnen op een willekeurige plek op de voet aanwezig zijn.

Symptomen Voetwrat

Behandeling Voetwrat

Symptomen Voetwrat

Een wrat heeft een bloemkoolachtige structuur. Onder de voet kan een wrat minder duidelijk zichtbaar zijn. Door het constant staan en lopen op de wrat, wordt deze naar binnen gedrukt. Een wrat lijkt dan erg op een likdoorn. Een wrat geeft pijnklachten wanneer er aan de zijkanten op gedrukt wordt. Een wrat is vaak te herkennen aan kleine zwarte stipjes in de bloemkoolachtige structuur. Wratten onder de voet gaan vaak gepaard met eeltvorming.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Oorzaken Voetwrat

Oorzaken Voetwrat

Het virus dat wratten veroorzaakt verspreidt zich gemakkelijk in een vochtige omgeving. Iedereen kan wratten krijgen en de meeste mensen hebben al wratten op jonge leeftijd. Enkele mogelijke oorzaken voor het ontwikkelen van voetwratten zijn:

  • Beschadiging van de huid
  • Het lopen op blote voeten in zwembaden en openbare douche- en kleedruimtes
  • Lagere weerstand

Behandeling Voetwrat

Behandeling Voetwrat

Veel wratten gaan vanzelf over, maar voetwratten kunnen erg hardnekkig zijn. Vaak worden wratten aangestipt bij de huisarts of doktersassistente met stikstof. Indien deze methode geen uitkomst biedt, kan de podotherapeut de wrat behandelen met monochloorazijnzuur. Monochloorazijnzuur werkt agressiever dan de stikstof die doorgaans wordt toegepast. Wanneer de wrat erg pijnlijk is kan er een tijdelijke viltherapie worden toegepast of kunnen podotherapeutische zolen worden gemaakt.

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.