Pijn Bovenkant Voet PodotherapeutPijn Bovenkant Voet Podotherapeut Pijn bovenkant voet

Pijn bovenkant voet

Pijn aan de bovenkant van de voet komt regelmatig voor in de podotherapiepraktijk. De bovenzijde van de voet wordt ook wel de wreef genoemd. Een veelvoorkomende aandoening is de zogeheten marsfractuur, waarbij een middenvoetsbeentje gebroken is door langdurige druk op dezelfde plek tijdens het lopen. Een andere klacht die vaak gezien wordt is artrose in de middenvoet, waarbij een verdikking bovenop de wreef voelbaar kan zijn. Het kraakbeen is in dat geval in kwaliteit achteruit gegaan.

De bovenkant van de voet maakt contact met de schoen. Een holle stand van de voet of een andere afwijkende combinatie kan ervoor zorgen dat op deze plek extra druk en wrijving ontstaat. Op de lange termijn kan ook dit voor pijnklachten en andere ongemakken zorgen.

Veelvoorkomende klachten bovenkant voet

Behandeling Pijn Bovenkant Voet

Veelvoorkomende klachten bovenkant voet

We hebben veelvoorkomende pijnklachten aan de bovenkant van de voet op een rij gezet, waarover u meer kunt lezen. Hoewel veel pijnklachten aan de bovenkant van de voet zich in hetzelfde gebied bevinden, kennen ze heel verschillende oorzaken en behandelingen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van veelvoorkomende klachten bovenop de voet:

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Behandeling pijn bovenkant voet

Behandeling pijn bovenkant voet

Pijn aan de bovenkant van de voet is een breed begrip. Het is daarom goed om erachter te komen wat precies de oorzaak is van uw klachten. Bij een eventueel bezoek aan de podotherapeut worden uw klachten onderzocht en gaat de podotherapeut met u een geschikt behandelplan opstellen. De behandeling van voetproblemen kan bestaan uit een uitgebreid schoenadvies, (medical) taping, oefeningen, steunzolen op maat en meer.

Maak een afspraak

Alle onderwerpen (A-Z)

Alle onderwerpen (A-Z)

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Altijd een stap verder.