Holvoet

Een holvoet is een afwijking van de voetstand, waarbij een erg hoge wreef en voetboog ontstaat. De afwijkende voetstand kan pijnklachten veroorzaken, maar dat hoeft niet.

Symptomen

Vaak gaat een holvoet gepaard met een klauwstand van de tenen en staan de achter- en de middenvoet naar buiten gekanteld. Tijdens het lopen kantelt de voet verder naar buiten. Een holvoet is erg stug, met name in de middenvoet. Het is mogelijk dat een peesplaatoverbelasting, achillespeesklachten, voorvoetklachten of klachten aan de buitenzijde van de voet ontstaan. Ook komt een knobbel achter op het hielbeen voor.

Oorzaken

Een holvoet is genetisch bepaald. Bij het ouder worden kan een voetstand veranderen of verergeren, waardoor de aanwezigheid van een holvoet duidelijker wordt. Een holvoet ontstaat door een hoge spierspanning in de voet.

Therapie

De podotherapeut kan op maat gemaakte podotherapeutische zolen maken om de afwijkende voetstand te corrigeren en de voet te ondersteunen. Hierdoor kan vermindering van klachten optreden en kunnen toekomstige klachten worden voorkomen.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: