Intoeing

Met een of beide voeten naar binnen gedraaid lopen

Intoeing is een afwijkend looppatroon waarbij de voeten en/of knieën naar binnen toe wijzen. De grote tenen wijzen als het ware naar elkaar toe. Dit afwijkende looppatroon wordt vooral bij kinderen gezien, maar kan op latere leeftijd nog zichtbaar zijn.

Symptomen

Bij het lopen wijzen de knieën en/of  de voeten naar binnen. Een kind zal over het algemeen vaker struikelen dan leeftijdsgenootjes. Bij vermoeidheid wordt intoeing vaak duidelijker zichtbaar en kan het kind ook vaker struikelen. Het afwijkende looppatroon op zich geeft doorgaans geen pijnklachten.

Oorzaken

Het naar binnen draaien van een of beide voeten kan veroorzaakt worden door een probleem in het heupgewricht, kniegewricht of een gewricht in de voet.

Therapie

Als de oorzaak van intoeing ligt bijn een afwijking in de voet, kan een podotherapeutische zool uitkomst bieden. De zool corrigeert de stand van de voet. Een afwijkende stand van de heup of knie kan niet volledig – maar wel deels –  gecorrigeerd worden met podotherapeutische zolen. Indien nodig zal er aanvullend fysiotherapie worden geadviseerd.

Intoeing voeten

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: