Likdoorn

Clavus

Likdoorns worden veroorzaakt door langdurige druk op de voet. Een likdoorn, ook wel ‘eksteroog’ genoemd, is een kegelvormige eeltplek die naar binnen groeit. In het midden van een eeltplek verzamelen zich dode huidresten die samen een likdoorn veroorzaken.

Symptomen

Een likdoorn is te herkennen aan een kleine, ronde, verkleuring. De verkleuring kan geel-, bruin of witachtig zijn. Wanneer u drukt op de plek voelt u een scherpe, stekende pijn.

Oorzaken

Likdoorns ontstaan altijd door druk op uw voet. Deze druk kan veroorzaakt worden door slecht passende schoenen of door een verkeerde stand van uw voeten of tenen.

Therapie

De podotherapeut kan u adviseren over welk schoenen voor u het meest geschikt zijn. Daarnaast kan de podotherapeut een orthese (teenstukje) maken die de stand van uw tenen corrigeert of de druk op uw tenen vermindert. Wanneer de likdoorn zich aan de onderkant van uw voet bevindt, kunnen podotherapeutische zolen gemaakt worden om een betere drukverdeling onder uw voet te realiseren. Het laten verwijderen van eelt door een (medisch) pedicure kan ook klachten verminderen.

Tenen gemarkeerd

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: