Ingegroeide teennagel

Unguis incarnatus

Een ingegroeide teennagel (unguis incarnatus) ontstaat wanneer de nagel in de huid van de nagelwand groeit. Dit komt het vaakst voor bij de nagel van de grote teen, maar de nagels van de kleinere tenen kunnen ook ingroeien. Een ingegroeide nagel komt veel voor bij jongeren, maar ook volwassenen kunnen hiermee te maken krijgen.

Symptomen

De nagelwand van de grote teen is dik en rood aan de zijde waar de nagel is ingegroeid. Soms kan er ook sprake zijn van een ontstekingsreactie. Er is een scherpe stekende pijn aanwezig die erger wordt bij het dragen van dichte schoenen of zelfs wanneer een sok of deken tegen de nagelwand drukt.

Oorzaken

De oorzaken van een ingegroeide nagel zijn niet altijd duidelijk. Enkele mogelijke oorzaken voor het ingroeien van de teennagel zijn:

  • Kromgroeien van de nagel
  • Te krappe schoenen
  • Afgebroken nagel die verkeerd terug groeit
  • Te kort of rond knippen van de nagel
  • Zweetvoeten
  • Peuteren aan de nagel

Therapie

De podotherapeut behandelt een ingegroeide nagel door de onregelmatigheden aan de zijkant van de nagel op te heffen. Dit doet de podotherapeut door het een deel van de nagel te verwijderen. Om de nagel na de behandeling op de juiste manier te laten groeien wordt er een nagelbeugel geplaatst. Een nagelbeugel trekt de nagel recht zodat deze niet meer kan ingroeien.

Een voetbad wordt afgeraden bij een ingegroeide teennagel. Dit maakt de huid namelijk week, waardoor de nagel sneller kan ingroeien.

Hardnekkige ingegroeide teennagel

Voetencentrum Wender heeft, naast de bestaande nagelbehandelingen, de expertise in huis gehaald om patiënten met een hardnekkige ingegroeide teennagel nog beter te kunnen helpen. Met een kleine chirurgische ingreep onder verdoving wordt het probleem opgelost. Deze ingreep past ons Nagel Xpert-team toe bij patiënten met een ingegroeide nagel waarbij andere behandelingen geen baat hebben gehad.

Aandacht voor u
Het Nagel Xpert-team neemt uitgebreid de tijd om uw ingegroeide nagel te behandelen, zodat u exact op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren en de behandeling zo pijnloos mogelijk kan verlopen.

Voor meer informatie over de behandeling en de locatie kunt u terecht op www.nagel-xpert.nl.

 

Logo Nagel Xpert

Ingegroeide nagel

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: