Schimmelnagels

Onychomycose

Schimmelnagels zijn nagels die geïnfecteerd zijn met een schimmel. Schimmelnagels zijn besmettelijk, waardoor overdracht van de infectie op andere nagels gemakkelijk plaatsvindt.

Symptomen

De schimmel veroorzaakt een verdikte, verkleurde en brokkelige nagel. Het kan zijn dat er witte, gele of bruinachtige strepen op de nagel zichtbaar zijn. In een later stadium kan de nagel ook geheel of gedeeltelijk afbrokkelen en loslaten.

Oorzaken

De oorzaak ligt bij een schimmel die de huid of nagel binnen is gedrongen en een infectie heeft veroorzaakt. Schimmels kunnen zich vooral verspreiden in warme en vochtige ruimtes. Denk hierbij aan de badkamer, sauna of kleedkamer. Mensen met een lage weerstand bij bijvoorbeeld griep, ouderen, diabetici of mensen die een chemokuur hebben ondergaan hebben een groter risico op het ontwikkelen van een schimmelnagel.

Therapie

Schimmelnagels kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Er zijn diverse antischimmelzalfjes, -poeders, en –sprays op de markt. Bij hardnekkige schimmel kan de podotherapeut of pedicure u verder behandelen door middel van instrumentele behandeling. De nagel wordt dan dunner geslepen zodat de schimmel vrij komt te liggen en de antischimmelproducten effectiever zijn.

Schimmelnagels kunnen zeer effectief bestreden worden met lasertherapie. Lees hier meer.
Tenen gemarkeerd

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: