Het verhaal van Voetencentrum Wender

Voetencentrum Wender is uitgegroeid tot een organisatie met vestigingen verspreid over Nederland. Steeds meer mensen kunnen in de buurt van hun woonplaats terecht bij een van onze behandelaars. We hebben de mogelijkheid om met veel verschillende medische disciplines samen te werken en hebben zelf de nodige specialisaties in huis gehaald. Zo zijn we nu in staat om complete en hoogstaande voetzorg te leveren waar we trots op zijn. Hieronder leest u ons verhaal.

Altijd een stap verder.

Ons verhaal

1979

Ed Wender: ondernemend innovator

Ed Wender is altijd een ondernemer en innovator geweest. Als kleine jongen spijkerde hij panlatten onder zijn schoenen om te kunnen skiën. Ook zocht hij kievitseieren met zijn beste vriend en wist ze vervolgens voor een mooi prijsje te verkopen aan de plaatselijke restaurants. Zo kwam zijn nieuwe racefiets toch binnen handbereik.
1990

Ed krijgt een idee

Eds voorliefde voor sport bepaalde grotendeels zijn keuze voor de opleiding tot fysiotherapeut. Zijn eerste werkervaring als paramedicus heeft hij opgedaan in Zwitserland. Na een klein jaar werken keerde hij terug naar Nederland. Zijn opgewekte interesse in klachten aan voeten en benen maakte dat hij de opleiding tot podotherapeut ging volgen.
1995

De eerste praktijk

Ed rondt de opleiding tot podotherapeut af en start zijn allereerste praktijk onder de naam 'Podotherapie Wender'.
KERNWAARDE: AANDACHTIG

De gezondheid en het welzijn van onze patiënten staat voorop. Wij hebben volle aandacht voor de patiënt en benutten alle mogelijkheden om de zorg naar een hoger plan te tillen.

2001

Volle agenda's, weinig structuur

Hier zien we een van de vele fysieke agenda's waarmee wij werken in 2001. Voor het maken van een afspraak is een papieren agenda en een pen nodig. Voor het verzetten van een afspraak zoeken we de agenda die hoort bij de locatie en gebruiken we tipp-ex om de oude afspraak te wissen.
2006

De praktijk groeit

Podotherapie Wender heeft inmiddels kunnen uitgroeien tot een praktijk met acht vestigingen.
2007

Samenwerking

In 2007 ontstaat een strategische samenwerking tussen Voetencentrum Nijenhuis en Podotherapie Wender. We treden samen op als Voetencentrum en openen een hoofdkantoor in Haaksbergen.
KERNWAARDE: INNOVATIEF

Onze praktijk staat nooit stil. Wij zijn continu op zoek naar de modernste technieken om onze kwaliteit te kunnen blijven waarborgen. Ook zijn we hierdoor in staat om steeds efficiënter te werk te gaan.

2012

63 locaties

In 2012 is de praktijk uitgegroeid tot 63 praktijklocaties verspreid over Nederland, veelal gevestigd in gezondheidscentra en ziekenhuizen.
2013

Voetencentrum Wender

Voetencentrum Nijenhuis en Podotherapie Wender besluiten hun eigen weg te gaan. Voetencentrum Wender is geboren.
2013

'Oldskool Wender'

Tijdens de samenwerking met Voetencentrum Nijenhuis werden nieuwe locaties geopend onder de naam 'Voetencentrum'. De beëindiging van de samenwerking betekende tegelijkertijd de voortzetting van de naam 'Wender'. Dit nieuws werd door een creatieve collega ontvangen met deze tekening waarin 'Oldskool Wender' is afgebeeld, wat iets betekent als: 'terug naar de naam Wender, net als vroeger'.
KERNWAARDE: ONDERNEMEND

Een eigen koers varen, onbekende wegen inslaan en leren van fouten. Dat is waar we bij Voetencentrum Wender in geloven.

2013

De Kievit

De oude vestiging in Haaksbergen is inmiddels te klein geworden. Medisch Centrum de Kievit wordt opgebouwd om te gaan dienen als het nieuwe hoofdkantoor van Voetencentrum Wender.
2014

Onafhankelijk: een eigen patiëntenadministratiesysteem

De groei van de praktijk maakt dat we steeds meer behoefte hebben aan zelfstandigheid. Om onze patiëntenadministratie naar een hoger niveau te tillen, kiezen we er in 2014 voor om een eigen softwaresysteem te ontwikkelen: Podo-IT. Inmiddels is dit systeem een essentieel gedeelte van onze organisatie geworden.
KERNWAARDE: GESPECIALISEERD

Door gespecialiseerde mensen in te zetten en met hen samen te werken, zijn we in staat om altijd hoogwaardige zorg te leveren. Ook vinden wij het belangrijk dat iedereen die met ons of bij ons werkt altijd de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen.

2017

Uitstraling naar een nieuw level

Door de jaren heen heeft niet alleen de organisatie, maar ook de uitstraling van de praktijk veel verandering doorgemaakt. In 2017 introduceren wij met trots ons nieuwe logo, dat gebaseerd is op onze uitstraling in de geschiedenis.
2017

Opening 'De Kievit' in Leiden

We breiden ons concept voor totale voetverzorging 'De Kievit' uit naar het westen van Nederland. We openen een vestiging in Leiden. De Kievit bestaat nu uit 3 vestigingen: Hengelo, Enschede en Leiden.
2018

..en in Almelo

De Kievit in Almelo is een feit. We openen een vestiging in het ZGT.
2019

Aanbouw Fieldlab voor wetenschappelijk onderzoek

Het pand is een uitbreiding van ons hoofdkantoor en onze praktijkruimtes en beschikt daarnaast over een volledig uitgerust Sportlab. Dit lab wordt onder andere gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, waarmee wij niet alleen onszelf maar de hele sector vooruit brengen.
2023

Focus op de toekomst

Voetencentrum Wender is gegroeid tot meer dan 280 praktijklocaties verspreid over Nederland. Word jij onderdeel van ons verhaal? Bekijk onze vacatures, misschien ga jij dan mee op onze jaarlijkse wintersport!

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: